Over Ateliers Tilburg

Stichting Ateliers Tilburg biedt ruimte aan makers.

Stichting Ateliers Tilburg (SAT) is een non-profitorganisatie die onder andere samenwerkt met de gemeente Tilburg om (professionele) kunstenaars en creatieve ondernemers betaalbare werkruimte te bieden in Tilburg. Met dat doel voor ogen ontwikkelt, beheert en verhuurt Ateliers Tilburg al sinds 2004 cultureel vastgoed in Tilburg. Dit heeft al geleid tot een aanzienlijke groei van het aantal panden en ateliers in de stad en dat is ook nodig. Tilburg is een Stad van Makers. Er moeten dan ook plaatsen zijn waar gemaakt kan worden. Én waar het gemaakte te zien is. Naast de verhuur van ruimtes ontwikkelt SAT zich ook als een platform voor makers en werkt ze aan de bouw van een sterke on- en offline community.

Panden

SAT beheert momenteel tien panden verspreid over Tilburg. Benieuwd waar we allemaal zitten? Bekijk hier onze locaties. Sommige panden zijn aangekocht, zoals Carré en NS16. Daarnaast huren we ook locaties van de gemeente, woningbouwcorporaties, onderwijs- en zorginstellingen en van particulieren. Het uitgangspunt is om steeds 200 ateliers in beheer te hebben.

Samenwerken

Het goed beheren van panden is de basis van ons werk, maar er is meer. Wij willen ook initiatieven van kunstenaars ondersteunen. Daarnaast stimuleren en faciliteren we samenwerking tussen onze huurders; het uitwisselen van ideeën kan een grote bron van inspiratie zijn. Bovendien besteden we veel aandacht aan goede communicatie met onze huurders en helpen we je graag met publiciteit en promotie van evenementen en tentoonstellingen!

Raad van Toezicht

Onze stichting wordt ondersteund door een Raad van Toezicht. Deze raad komt elke zes weken bij elkaar en is nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de stichting. De Raad van Toezicht bestaat momenteel uit Noud Broeren, Anne Beijer, Thomas Bedaux, Marieke de Wolf en Aad Scheepers.

Jaarverslagen

Partners