🎉🌞Vier het leven met Lockdown Libi 3.0🌞🎉

26 april 2021 door

Voor de derde keer brengt stichting Ateliers Tilburg samen met creatieve partners een frisse en verrassende invulling van de vakantie. Met een mengelmoes van muziek, kunst, theater, filosofie, design, food en meer kunnen jongeren tijdens de meivakantie aansluiten bij online events gehost door o.a. Pieterboys, Studio Bangana, Coloray, IFFI Studio, theatermaker Reno van Rijswijk en actrice Florence Vos Weeda, Intercept en Brian Omen, T*Agency en Stad van Makers.  

Ben je klaar om je te laten inspireren? Sluit aan vanuit je eigen bank, een picknickkleed in het park of elke andere favoriete locatie en vier met ons de versoepelingen, de lente en het leven! (‘Libi is Surinaams/straattaal voor ‘leven’). Het programma bestaat uit zowel actieve workshops als een kunstschatten-zoektocht door de Tilburg als verdiepende sessies. Alle informatie over Lockdown Libi 3.0 is te vinden op www.atelierstilburg.nl . Lockdown Libi 3.0 vindt plaats van 1 tot en met 9 mei en is – gratis – online te volgen. 

ANNOUNCED EVENTS (more to come…)  

Schat van Makers
3 t/m 9 mei
Stad van Makers en Ateliers Tilburg hebben een zoektocht uitgezet naar kleine kunstcadeautjes onder de noemer #schatvanmakers. De gelukkige vinders kunnen de pakketjes opsporen op verschillende plekken in Tilburg. Hints over de vindplaats worden tijdens Lockdown Libi bekend gemaakt via de social media kanalen van Stad van Makers (@stadvanmakers) en Ateliers Tilburg (@atelierstilburg). Een hele goede reden om de socials te volgen en in de meivakantie op zoek te gaan naar kleine kunstschatten, inclusief grotere kunstcadeaus. 

Music Demo Feedback Sessions
Studio Bangana organiseert wederom Music Demo Feedback sessions. Na drie keer geëxperimenteerd te hebben met het feedback concept pakt Studio Bangana deze editie groots uit. In maar liefst drie sessies gaan ze de samenwerking aan met Wisseloord Studios en 162 (het label van Ares). De demo sessies zijn dit keer volledig gericht op hiphop. 

GUAP 
maandag 03 mei |  20.00 uur
Wat is subsidie? Waar vind ik de subsidie die aansluit bij mijn project? Wat moet ik hier allemaal voor doen? 🧠💭 Voor veel jonge mensen voelt de route naar subsidie vaak als een onduidelijk en ingewikkeld proces. Tijdens deze masterclass gaan meerdere subsidie experts in gesprek met Tyrone van T*Agency om een duidelijker beeld te geven over de subsidie wereld. Daarnaast gaan ze ook met je in gesprek om te kijken waar er voor jou subsidie kansen liggen!

Filosofieavond Geheugenverlies, gedachte-experimenten en andere gezelligheid
donderdag 06 mei | 21.00 uur
Op het programma: moord (als het een moord is), geheugenverlies, een bizar gedachte-experiment en de vraag wat jou ‘jou’ maakt. Even niet denken aan Covid, maar spelen met een fijne kluwen filosofische gezelligheid. Discussieer mee als je zin hebt of luister naar een goed verhaal en de ideeën die dat bij andere aanwezigen oproept. Gehost door Pieterboys met medewerking van Jenny Janssens en Tjeerd van der Laar.

Ableton Live Sessie met Coloray
09 mei | 20.00 uur
Ableton Live is een hulpmiddel voor muziekproductie en is in tegenstelling tot veel andere DAW’s (digital audio workstation) ontworpen om zowel te kunnen worden gebruikt als instrument bij live optredens als voor componeren en arrangeren. Raynor de Groot a.k.a Coloray is een expert op dit gebied en kent alle ins and outs van het programma. Stel je vragen via de chat of mail ons van te voren welke onderwerpen jij graag voorbij ziet komen. Deze kunnen opgestuurd worden naar info@studiobangana.com

Bekijk ook deze berichten

💥🎪 Pop-up paleis! 🎪💥

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart is er Pop-up Paleis! In dat weekend zijn alle zalen van het Paleis gevuld met kleine grote kunst. Vele kunstenaars tonen hun werk in de ruimten van het Paleis. Initiatiefnemers Madelon de Graauw, Riëtte Sommerdijk en Chris Oomes hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren Pop-up Paleis!…

Bekijk

🌞📓KUNSTZINE MET VEERTIEN TILBURGSE KUNSTENAARS 📓🌞

Vanaf 11 november verkrijgbaar in De Nachtzuster. Tilburg is een stad van makers. En om deze makers een offline podium te bieden, brengen Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers gezamenlijk een ‘Kunstzine’ uit. In deze eerste editie zie je het werk van veertien kunstenaars uit ‘onze’ stad: een verzameling uit het Tilburgse circuit en…

Bekijk

De boom op een voetstuk tijdens Open Monumentendag in Moerenburg

Zondag 10 september neem je tijdens Open Monumentendag een kijkje in de oude Vlaamse schuur van Stichting Allemans. Tilburgse kunstenaar Claudia den Boer richt hier een tussentijdse tentoonstelling in met fotografische werken. Daarbij zoomt zij in op de eeuwenoude bomen in Moerenburg. Bij Allemans, gevestigd in een oude Vlaamse schuur in Moerenburg, huizen diverse maatschappelijke…

Bekijk