Over Ateliers Tilburg

Stichting Ateliers Tilburg biedt ruimte aan makers.

Stichting Ateliers Tilburg (SAT) is een non-profitorganisatie die onder andere samenwerkt met de gemeente Tilburg om (professionele) kunstenaars en creatieve ondernemers betaalbare werkruimte te bieden in Tilburg. Met dat doel voor ogen ontwikkelt, beheert en verhuurt Ateliers Tilburg al sinds 2004 cultureel vastgoed in Tilburg. Dit heeft al geleid tot een aanzienlijke groei van het aantal panden en ateliers in de stad en dat is ook nodig. Tilburg is een Stad van Makers. Er moeten dan ook plaatsen zijn waar gemaakt kan worden. Én waar het gemaakte te zien is. Naast de verhuur van ruimtes ontwikkelt SAT zich ook als een platform voor makers en werkt ze aan de bouw van een sterke on- en offline community.

Panden

SAT beheert momenteel tien panden verspreid over Tilburg. Benieuwd waar we allemaal zitten? Bekijk hier onze locaties. Sommige panden zijn aangekocht, zoals Carré en NS16. Daarnaast huren we ook locaties van de gemeente, woningbouwcorporaties, onderwijs- en zorginstellingen en van particulieren. Het uitgangspunt is om steeds 200 ateliers in beheer te hebben.

Samenwerken

Het goed beheren van panden is de basis van ons werk, maar er is meer. Wij willen ook initiatieven van kunstenaars ondersteunen. Daarnaast stimuleren en faciliteren we samenwerking tussen onze huurders; het uitwisselen van ideeën kan een grote bron van inspiratie zijn. Bovendien besteden we veel aandacht aan goede communicatie met onze huurders en helpen we je graag met publiciteit en promotie van evenementen en tentoonstellingen!

Raad van Toezicht

Stichting Ateliers Tilburg past de uitgangspunten van cultural governance toe en werkt met een Raad van Toezicht-model. De raad komt minstens vier maal per jaar samen en werkt onbezoldigd. Momenteel bestaat de raad uit: Noud Broeren, Anne Beijer, Thomas Bedaux, Marieke de Wolf en Jan van der Laak. 

Klik hier voor het rooster van aftreden
Klik hier voor de (neven)functies van onze raad

Jaarverslagen

Partners