FAQ

Ik huur nog niet…

Hoe kom ik in aanmerking voor een atelier?

Onze ateliers worden toegewezen op basis van jouw inschrijving, klik hier om je gratis en vrijblijvend bij ons in te schrijven. Heb je interesse in een van de vrije ruimtes? Laat het ons weten via de knop ‘ik heb interesse in deze ruimte’. Bij het toewijzen van een atelier bekijken we jouw portfolio en motivatie. Op basis daarvan kijken we of jouw wensen en werkzaamheden passen bij het pand en de faciliteiten die we daar bieden.

Hebben jullie ook een pand bij mij in de buurt?

Op deze kaart vind je al onze panden.

Mag ik mijn atelier delen?

Dat mag zeker! Onze administratie heeft daarbij de voorkeur dat jullie onderling één hoofdhuurder kiezen. Mocht je daar vragen over hebben? Stel ze gerust aan een van onze collega’s. Huur je al bij ons en komt er iemand bij? Vraag altijd eerst schriftelijk toestemming via info@atelierstilburg.nl

Hoelang zit ik vast aan een atelier?

Onze contracten gaan bij voorkeur in per de 1e of de 15e van de maand. Daarbij begin je met een jaarcontract, deze wordt na dit eerste jaar stilzwijgend verlengd. Na het eerste jaar geldt er een opzegtermijn, deze kan variëren van één tot drie maanden.

Kan ik ’s avond ook in het atelier?

Voor de meeste panden geldt dat je gewoon ’s avonds in je atelier kunt. Zorg er wel voor dat je bij vertrek alles goed afsluit. Voor locatie Dröge geldt dat je vóór 00:00 afgesloten moet hebben. 

Ik huur al…

Hoe kan ik mijn atelier opzeggen?

Allereerst, jammer dat je bij ons weggaat! Opzeggen kan door het opzegformulier in te vullen. We nemen vervolgens z.s.m. contact met je op.

Hoe kan ik mijn atelier opleveren?

Wanneer je je atelier hebt opgezegd dien je uiterlijk één week voor einde contract een afspraak te hebben staan met de beheerder van jouw pand. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het plannen van deze afspraak. Onze beheerder kijkt samen met jou of er nog wat moet gebeuren voor een goede oplevering. Dat is belangrijk, want bij een goede oplevering krijg je je complete borg terug en gebeurt dat zo snel als mogelijk.
Je atelier moet opgeleverd worden in de staat zoals je deze hebt aangetroffen bij aanvang. Denk aan: gaten gedicht, wit (kleur 9010) gesausde wanden, leeg en veegschoon. Heb jij vragen over de oplevering? Stel ze gerust aan een van onze beheerders. Wanneer je je atelier later oplevert dan afgesproken, dienen we de huur tot aan oplevering in rekening te brengen.

Belangrijk: het afval en het resterende meubilair mag niet worden weggegooid in de containers. Vanzelfsprekend mag je deze ook niet achterlaten in het atelier of de gemeenschappelijke ruimtes. Deze dien je zelf af te voeren naar de milieu straat.

Waaruit bestaan de servicekosten?

Onze servicekosten zijn onder te verdelen in een vast en variabel deel, om te zien hoe deze kosten zijn opgebouwd:
klik hier voor de verdeling van onze tijdelijke panden
klik hier voor de verdeling die wordt toepast in Carré

Op welke dagen zijn jullie geopend?

We zijn van maandag t/m donderdag bereikbaar per telefoon en e-mail, bekijk hier wie er op dit moment aanwezig is. Mocht je langs willen komen, dan kun je het beste een afspraak maken. Onze culturele vrijplaats De Nachtzuster is iedere donderdag open van 12:00 tot 16:00 en elke vrijdag van 17:00 tot 23:30.

Waar kan ik melden dat ik overlast heb van …?

(bijvoorbeeld afval, lawaai, inbraak, lekkage, alarm, etc.)

Bij overlast kun je het beste contact opnemen met de beheerder van jouw pand. Heb je vragen over het gebruik van het pand en onze faciliteiten, zie hier onze huisregels.

Moet ik een verzekering afsluiten voor de spullen in mijn atelier?

Ja, je hebt een inboedelverzekering nodig, anders ben je niet gedekt voor eventuele schade. Dit staat ook vermeld in je contract. Check voor specifieke informatie rondom een (inboedel)verzekering bij je eigen verzekeraar.

Mag ik elektrische verwarming of airco ophangen?

Het is ten strengste verboden om gebruik te maken van elektrische kachels of aircosystemen.

Waarom staat er bij sommige panden 0% en/of €0 BTW? Ik wil graag de BTW terugvragen.

De meeste panden zijn niet BTW-plichtig, daarom mogen we ook geen BTW in rekening brengen. Als dit wel het geval is, komt er 21% boven het bedrag van de factuur. Per saldo maakt het daarom dus niet uit of je het terug kan vragen bij de belastingdienst (BTW-panden: Goretti, NS16, Veldhovenring en RBO10).

Wanneer krijg ik mijn eindafrekening servicekosten?

Doorgaans versturen we vóór 1 juni de eindafrekening van het jaar daarvoor. Na ontvangst heb je twee weken om dit door te nemen en daar vragen over te stellen via administratie@atelierstilburg.nl

Bij wie kan ik terecht als mijn internet het niet doet?

In de meeste panden is er een vaste internetaansluiting of werken we met Wifi. Tijs Keijzers is bereikbaar voor storingen, vragen over internetsnelheden e.a. zaken. Hij is bereikbaar op 013-2077710 of info@webellentijs.nl.

Hoe stel ik mijn radiatoren in op de juiste temperatuur?

Hieronder vind je de instelschaal voor de gewenste temperatuur:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is temperatuur-beheer-1024x199.jpg

Wat is jullie KVK-nummer en wat zijn jullie bankgegevens?

Onze organisatie bestaat uit Stichting Ateliers Tilburg en Stichting Carré. De gegevens zijn als volgt:

Stichting Ateliers (BTW)
NL24TRIO0379544989
KvK 18073753

Stichting Carré
NL28TRIO0338685316
KvK 41096316

Waar kan ik een klacht indienen?

Heb jij een klacht m.b.t. jouw ruimte? Dan kun je terecht bij ons beheer (contactpersoon René Maas / 06 44 24 21 93). Heb je een klacht over andere zaken? Stuur een mail naar info@atelierstilburg.nl. Wij zullen te allen tijde vertrouwelijk omgaan met jouw klacht en gegevens.

Kan ik mijn werk ook bij jullie tonen?

Ja, dat kan zeker! In Carré vind je De Nachtzuster, informeer naar de mogelijkheden via info@denachtzuster.nu. Bekijk ook eens wat hier zoal gebeurd op de website of socials. Ook in NS16 vind je een hele toffe expositieruimte die zij als vereniging zelf verhuren, voor meer informatie over deze plek, klik hier.

Ik huur bij Carré…

Hoe werken de warmtemeters in mijn ruimte?

Voor meer informatie over de warmtemeters verwijzen we je graag naar de informatie folder van Brunata.

Wat moet ik weten over de internetaansluiting in mijn ruimte?

Alle ateliers in Carré zijn voorzien van een eigen internetaansluiting. Je kunt hier gebruik van maken door middel van een kabel, maar je kunt er ook een router op aansluiten. Dat mag een eigen router zijn, maar je kunt deze voor €50,00 ook aanschaffen bij Tijs Keijzers. Hij beheert en regelt alle zaken omtrent het internet, zijn contactgegevens vind je op onze contactpagina.

Als huurder betaal je standaard €10,00 per maand, hiervoor krijg je het basis abonnement. Voor sneller of hoger verbruik kun je ook een ander abonnement afsluiten, namelijk:

– Basis snelheid van 5 mbit / 2 mbit € 10,00 p/mnd (standaard abonnement)
– Small 12 / 4 mbit  € 20,50 p/mnd
– Medium 40 / 16 mbit  € 45,00 p/mnd
– Large 100 / 40 mbit  € 76,50 p/mnd

Kan ik mijn werk ook bij jullie tonen?

Ja, dat kan zeker! In Carré vind je De Nachtzuster, informeer naar de mogelijkheden via info@denachtzuster.nu. Bekijk ook eens wat hier zoal gebeurd op de website of socials. Ook in NS16 vind je een hele toffe expositieruimte die zij als vereniging zelf verhuren, voor meer informatie over deze plek, klik hier.