FAQ

Ik huur nog niet…

Hoe kom ik in aanmerking voor een atelier?

Onze ateliers worden toegewezen op basis van jouw inschrijving, klik hier om je gratis en vrijblijvend bij ons in te schrijven. Heb je interesse in een van de vrije ruimtes? Laat het ons weten via de knop ‘ik heb interesse in deze ruimte’. Bij het toewijzen van een atelier bekijken we jouw portfolio en motivatie. Op basis daarvan kijken we of jouw wensen en werkzaamheden passen bij het pand en de faciliteiten die we daar bieden.

Hebben jullie ook een pand bij mij in de buurt?

Op deze kaart vind je al onze panden.

Mag ik mijn atelier delen?

Dat mag zeker! Onze administratie heeft daarbij de voorkeur dat jullie onderling één hoofdhuurder kiezen. Mocht dat om de een of andere reden niet kunnen? Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze collega’s. Huur je al bij ons en komt er iemand bij? Vraag altijd eerst even om toestemming via administratie@atelierstilburg.nl

Hoelang zit ik vast aan een atelier?

Onze contracten gaan bij voorkeur in per de 1e of de 15e van de maand. Daarbij begin je met een jaarcontract, deze wordt na dit eerste jaar stilzwijgend verlengd. Na het eerste jaar geldt er een opzegtermijn, deze kan variëren van één tot drie maanden.

Kan ik ’s avond ook in het atelier?

Voor de meeste panden geldt dat je gewoon ’s avonds in je atelier kunt. Zorg er wel voor dat je bij vertrek alles goed afsluit. Voor locatie Dröge geldt dat je vóór 00:00 afgesloten moet hebben. 

Ik huur al…

Hoe kan ik mijn atelier opzeggen?

Allereerst, jammer dat je bij ons weggaat! Opzeggen kan door het opzegformulier in te vullen en te ondertekenen. Stuur deze vervolgens naar administratie@atelierstilburg.nl

Hoe kan ik mijn atelier opleveren?

Wanneer je je atelier hebt opgezegd dien je uiterlijk één week voor einde contract een afspraak te hebben staan met de beheerder van jouw pand. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het plannen van deze afspraak. Onze beheerder kijkt samen met jou of er nog wat moet gebeuren voor een goede oplevering. Dat is belangrijk, want bij een goede oplevering krijg je je complete borg terug en gebeurt dat zo snel als mogelijk.
Je atelier moet opgeleverd worden in de staat zoals je deze hebt aangetroffen bij aanvang.

Belangrijk: het afval en het resterende meubilair mag niet worden weggegooid in de containers. Deze dien je zelf af te voeren naar de milieu straat.

Waaruit bestaan de servicekosten?

Onze servicekosten zijn onder te verdelen in een vast en variabel deel, klik hier om te zien hoe deze kosten zijn opgebouwd.

Op welke dagen zijn jullie geopend?

We zijn alle werkdagen bereikbaar per telefoon en e-mail, bekijk hier wie er op dit moment aanwezig is. Mocht je langs willen komen, dan kun je het beste een afspraak maken.

Waar kan ik melden dat ik overlast heb van …?

(bijvoorbeeld afval, lawaai, inbraak, lekkage, alarm, etc.)

Bij overlast kun je het beste contact opnemen met de beheerder van jouw pand. Heb je vragen over het gebruik van het pand en onze faciliteiten, zie hier onze huisregels.

Moet ik een verzekering afsluiten voor de spullen in mijn atelier?

Ja, je hebt een inboedelverzekering nodig, anders ben je niet gedekt voor eventuele schade. Dit staat ook vermeld in je contract. Check voor specifieke informatie rondom een (inboedel)verzekering bij je eigen verzekeraar.

Mag ik elektrische verwarming of airco ophangen?

Het is ten strengste verboden om gebruik te maken van elektrische kachels of aircosystemen.

Waarom staat er bij sommige panden 0% en/of €0 BTW? Ik wil graag de BTW terugvragen.

De meeste panden zijn niet BTW-plichtig, daarom mogen we ook geen BTW in rekening brengen. Als dit wel het geval is, komt er 21% boven het bedrag van de factuur. Per saldo maakt het daarom dus niet uit of je het terug kan vragen bij de belastingdienst (BTW-panden: Goretti, NS16, Veldhovenring en RBO10).

Wanneer krijg ik mijn eindafrekening servicekosten?

Doorgaans versturen we rond de zomer de eindafrekening van het jaar daarvoor. Na ontvangst heb je twee weken om dit door te nemen en daar vragen over te stellen via administratie@atelierstilburg.nl

Hoe stel ik mijn radiatoren in op de juiste temperatuur?

Hieronder vind je de instelschaal voor de gewenste temperatuur:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is temperatuur-beheer-1024x199.jpg

Wat zijn jullie bankgegevens?

Stichting Ateliers Tilburg is momenteel onderverdeeld in verschillende stichtingen. De bankgegevens zijn als volgt:

Stichting Ateliers
NL24TRIO0379544989
KvK 18073753

Stichting Carré
NL28TRIO0338685316
KvK 41096316

Stichting Goretti (btw)
NL98 RABO 0120451727
KvK 17280311

Stichting NS-plein 16 (btw)
NL02 RABO 0121466523
KvK 18082201

Stichting Start (waarvan twee panden btw)
NL13 RABO 0138650845
KvK 18088687