Bloeiende broedplaatsen🩸

1 mei 2023 door

In de periode 2020 tot en met 2022 werkte Floor Westerburgen namens Ateliers Tilburg mee aan een breed onderzoek van Fontys Hogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven. Er werd onderzocht hoe het bestaande huisvestingsmodel van de creatieve sector een nieuwe vorm kan krijgen.

Het project ‘Bloeiende Broedplaatsen’ is een unieke samenwerking van (docent-)onderzoekers, studenten en professionals uit de creatieve industrie en het ruimtelijke domein. Deze gezamenlijke aanpak richtte zich op de essentie van het begrip ‘waarde’ vanuit zowel cultureel-maatschappelijk als financieel-economisch perspectief. Je leest er alles over via deze link.

Bekijk ook deze berichten

🗺️📍 Schatkaart van Makers 📍🗺️

Afgelopen meivakantie verstopten we samen met Stad van Makers ruim 100 kunstschatten in de stad Tilburg. Middels de Schatkaart van Makers hebben we alle deelnemers kunstenaars, ontwerpers en creatieven duizendpoten in beeld gebracht. Dank jullie wel ♥️! Elk geel kruisje staat voor een gevonden schat en een maker. Je ziet niet alleen welke schat op welke plek…

Bekijk

🐉🔥Virtueel hossen met Lockdown Libi🔥🐉

Stichting Ateliers Tilburg, Pieterboys en Studio Bangana streamen de pan uit tijdens carnaval! Stichting Ateliers Tilburg haakt in op de ontstane problematiek rondom jongeren in lockdown en biedt in samenwerking met partners, die een ijzersterk netwerk hebben in de urban culture, een fris programma aan in de carnavalsvakantie. Onder de titel ‘Lockdown Libi’ (‘Libi’ is…

Bekijk

🏞️ Samen werken aan kunst op landschapspark Assisië 🏞️

Prisma, Studio Assisië en Stichting Ateliers Tilburg tekenen intentieverklaring. Op 28 februari 2022 hebben Prisma, Stichting Ateliers Tilburg en Stichting Studio Assisië een intentieverklaring getekend. Daarin spreken ze af dat zij dit jaar gebruiken om te onderzoeken hoe kunst en cultuur nog beter kunnen bijdragen aan de aantrekkingskracht en beleving van Landpark Assisië in Biezenmortel….

Bekijk