Ateliers Tilburg en Jan van Besouw slaan handen ineen 🤝

30 mei 2023 door

De oefenruimtes voor podiumkunsten Jan van Besouw op website Ateliers Tilburg.

Muzikanten en theatermakers vinden begin juni zes oefenruimtes van Cultureel Centrum Jan van Besouw op de website van Ateliers Tilburg. Hiermee breidt de Tilburgse atelierorganisatie haar aanbod op het gebied van podiumkunsten uit.

De Rockacademie en performance opleiding in Tilburg zorgen jaarlijks voor een stroom aan performers die op zoek gaan naar ruimten. Jan van Besouw beschikt over een grote theaterzaal, muziekruimtes en dansstudio’s. Ateliers Tilburg slaat graag een brug tussen deze vraag en het aanbod in Goirle. De twee organisaties zijn daarnaast praktisch buren waardoor de samenwerking voelt als een logische stap.

De ruimtes krijgen een aparte pagina met daarop alle praktische informatie over de locatie. Via een contactformulier kun je rechtstreeks een aanvraag doen bij Jan van Besouw.

Roxanne Petermeijer, algemeen manager Jan van Besouw: “Tilburgse muzikanten en theatermakers denken bij het zoeken van een ruimte niet meteen aan het Jan van Besouw, dus dat op deze manier de verschillende mogelijkheden van ons gebouw meer bekendheid krijgt is heel mooi! We zijn dan ook erg enthousiast dat Ateliers Tilburg ons de gelegenheid geeft om de ruimtes via hun website aan te bieden. We kijken ontzettend uit naar de verdere samenwerking!” 

Floor Westerburgen, directeur van Stichting Ateliers Tilburg, verheugt zich eveneens op de nieuwe samenwerking met het cultureel centrum. “We zijn ontzettend blij dat we voor de makers in de podiumkunsten op deze manier een mooie uitbreiding van het aanbod hebben kunnen vinden. Het past bij onze visie om binnen bestaande infrastructuur te zoeken naar samenwerking om ruimte te scheppen en met deze partij was het heel gemakkelijk schakelen.”

De ruimtes verschijnen begin juni op www.atelierstilburg.nl

Bekijk ook deze berichten

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk

📹 Fragmenten Omroep Tilburg CulTuur in de ateliers📹

Omroep Tilburg is de lokale omroep van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Zij doen verslag van activiteiten en actualiteiten in de stad en brengen daarnaast programma’s over onderwerpen die in Tilburg spelen. Fragment Marianne de Jong @ CarréFragment Astrid Abels @ CarréFragment Rozemarijn Oudejans @ NS16Fragment Paulien Hopmans @ DrögeFragment Annette Paulsen @ NS16

Bekijk

🗺️📍 Schatkaart van Makers 📍🗺️

Afgelopen meivakantie verstopten we samen met Stad van Makers ruim 100 kunstschatten in de stad Tilburg. Middels de Schatkaart van Makers hebben we alle deelnemers kunstenaars, ontwerpers en creatieven duizendpoten in beeld gebracht. Dank jullie wel ♥️! Elk geel kruisje staat voor een gevonden schat en een maker. Je ziet niet alleen welke schat op welke plek…

Bekijk