Ateliers Tilburg en Jan van Besouw slaan handen ineen 🤝

30 mei 2023 door

De oefenruimtes voor podiumkunsten Jan van Besouw op website Ateliers Tilburg.

Muzikanten en theatermakers vinden begin juni zes oefenruimtes van Cultureel Centrum Jan van Besouw op de website van Ateliers Tilburg. Hiermee breidt de Tilburgse atelierorganisatie haar aanbod op het gebied van podiumkunsten uit.

De Rockacademie en performance opleiding in Tilburg zorgen jaarlijks voor een stroom aan performers die op zoek gaan naar ruimten. Jan van Besouw beschikt over een grote theaterzaal, muziekruimtes en dansstudio’s. Ateliers Tilburg slaat graag een brug tussen deze vraag en het aanbod in Goirle. De twee organisaties zijn daarnaast praktisch buren waardoor de samenwerking voelt als een logische stap.

De ruimtes krijgen een aparte pagina met daarop alle praktische informatie over de locatie. Via een contactformulier kun je rechtstreeks een aanvraag doen bij Jan van Besouw.

Roxanne Petermeijer, algemeen manager Jan van Besouw: “Tilburgse muzikanten en theatermakers denken bij het zoeken van een ruimte niet meteen aan het Jan van Besouw, dus dat op deze manier de verschillende mogelijkheden van ons gebouw meer bekendheid krijgt is heel mooi! We zijn dan ook erg enthousiast dat Ateliers Tilburg ons de gelegenheid geeft om de ruimtes via hun website aan te bieden. We kijken ontzettend uit naar de verdere samenwerking!” 

Floor Westerburgen, directeur van Stichting Ateliers Tilburg, verheugt zich eveneens op de nieuwe samenwerking met het cultureel centrum. “We zijn ontzettend blij dat we voor de makers in de podiumkunsten op deze manier een mooie uitbreiding van het aanbod hebben kunnen vinden. Het past bij onze visie om binnen bestaande infrastructuur te zoeken naar samenwerking om ruimte te scheppen en met deze partij was het heel gemakkelijk schakelen.”

De ruimtes verschijnen begin juni op www.atelierstilburg.nl

Bekijk ook deze berichten

⚡👭Twintig meter Tilburgse makers zij aan zij in het nieuwe stadskantoor👭⚡

Achter de ramen van het nieuwe stadskantoor van de gemeente Tilburg prijken sinds vandaag bijna veertig werken van huurders van Stichting Ateliers Tilburg. Het pand is klaar en wacht op een nieuwe huurder, maar tot die tijd tonen Tilburgse makers uit alle disciplines hun werk. Dit is een mooie manier om kunst toegankelijk te maken…

Bekijk

Stadsgesprek | Ruimte voor Makers in Tilburg op 10 mei in Club Smederij🌆

Creatieve hubs, ateliers en werkplaatsen voor kunstenaars zijn belangrijk voor de leefbaarheid in Tilburg. Toch hebben makers moeite om zich op een vaste plek te vestigen en om geschikte ruimte te vinden die past bij hun discipline. Waar kunnen gemeente, vastgoedsector, projectontwikkelaar en de maker elkaar vinden? Wat is er nodig voor een permanente vestiging?…

Bekijk

De boom op een voetstuk tijdens Open Monumentendag in Moerenburg

Zondag 10 september neem je tijdens Open Monumentendag een kijkje in de oude Vlaamse schuur van Stichting Allemans. Tilburgse kunstenaar Claudia den Boer richt hier een tussentijdse tentoonstelling in met fotografische werken. Daarbij zoomt zij in op de eeuwenoude bomen in Moerenburg. Bij Allemans, gevestigd in een oude Vlaamse schuur in Moerenburg, huizen diverse maatschappelijke…

Bekijk