Carla van Iersel

Carré - Ruimte 12

Carla van Iersel

Dit is Carla van Iersel

Hallo, ik ben Carla van Iersel. Ik ben vilt en textielkunstenares. 14 jaar geleden volgde ik uit nieuwsgierigheid mijn eerste workshop "natvilten" en ik werd er meteen door gegrepen. Het tactiele proces waarbij je de wol met water, zeep en druk kan transformeren naar prachtige twee of driedimensionale vormen bleek een opwindende ervaring. De transformatie van zachte wol naar sterk textiel is steeds weer een mooie uitdaging. Vilten werd mijn passie ! De mogelijkheden in het werken met wol zijn eindeloos; je kan werken met ruwe wol rechtstreeks van het schaap en daar prachtige pelerines, kragen, wandkleden en objecten mee maken maar ook met lontwol en zijde waar je zeer verfijnde vormen, kleding en eveneens wandkleden mee kan maken.

Ik heb geen voorkeur voor bepaalde technieken of materialen. Ik laat de keuze afhangen van dat wat ik tot uitdrukking wil brengen en zoek daar vervolgens de materialen en technieken bij.

Het proces is voor mij belangrijker dan het resultaat! Natuurlijk vind ik het fijn als anderen mijn werk waarderen maar het staat niet voorop. Ik huur een atelier van Stichting Ateliers Tilburg en ben daar in actieve periodes 4 à 5 dagen per week aan het werk. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op mijn website: www.volvanvilt.com of bezoek de jaarlijkse open dag  op de eerste zondag in november. U bent eveneens van harte welkom na het maken van een telefonische afspraak.

Carla van Iersel

Professie
Vilt en textiel kunstenaar
Telefoon
06 16 29 63 06

Volg Carla van Iersel

"I just want to make nice things even if nobody cares.... It's the way i want to live my life!"

Over deze locatie

Atelier Carré

💥 Een unieke broedplaats voor kunstenaars 💥

Locatie Carré is de plek voor de autonome kunstenaar. Op deze unieke locatie zijn ruim 100 ateliers en is er een grote ruimte waar alle huurders (van alle panden!) samen kunnen komen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Wouter van Boesschoten

Wouter van Boesschoten

Schilderkunst
Claudia den Boer

Claudia den Boer

Beeldend kunstenaar en fotograaf