Honoré Didden

Carré - Ruimte 23-24

Honoré Didden

Dit is Honoré Didden

Kunstenaar ben ik.

Zwerver en dromer was ik al als kleuter. Rusteloos; ploeteren door de drassige achterlanden van mijn geboortedorp. Strijden tegen de elementen, op zoek naar die ene plek om met losgewaaide takken en ander rondslingerend materiaal uit de natuur een tijdelijke beschutting te bouwen; voor mijzelf, mijn denkbeeldige reisgenoten en mijn dromen. In het dorp vonden ze mij maar ‘unne rare’.

Na vele omzwervingen en na onder andere een lange carrière als informatie manager ben ik in 2016 als kunstenaar definitief uit de kast gekomen en creëer ik fulltime op associatieve wijze verbeeldingen vanuit het enorme arsenaal van het onderbewuste (collectieve) geheugen. De levenskracht van de aarde, de invloed van de mensheid op onze planeet en de (on)bewuste verstoringen van een fragiel evenwicht, vormen het fundament onder mijn werk. Daar bovenop krijgt mijn zoektocht naar integriteit en de gebrokenheid van de moderne mens haar plek. Een plaats waar chaos, ordelijkheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid, licht en donker, liefde en haat, mannelijke en vrouwelijke identiteit, wreedheid en zachtheid naast elkaar mogen bestaan.

Honoré Didden

Professie
Beeldend kunstenaar
Telefoon
06 48 69 40 68

Volg Honoré Didden

"Late roepingen serveren de luidste Wake-up Calls."

Over deze locatie

Atelier Carré

💥 Een unieke broedplaats voor kunstenaars 💥

Locatie Carré is de plek voor de autonome kunstenaar. Op deze unieke locatie zijn ruim 100 ateliers en is er een grote ruimte waar alle huurders (van alle panden!) samen kunnen komen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Claudia den Boer

Claudia den Boer

Beeldend kunstenaar en fotograaf
Bjorn Staps

Bjorn Staps

Fotograaf