Saskia Meijer

Carré - Ruimte 27

Saskia Meijer

Dit is Saskia Meijer

Ik heb verschillende disciplines doorlopen, grafische vormgeving, grafiek en uiteindelijk schilderen. Na jaren te hebben samengewerkt met ontwerpers ben ik mijn autonome pad in geslagen sinds 20 jaar. De vrije expressie gaf mijn voorkeur.
 
Ik arrangeer kleurrijke en of zwart/wit  beeldelementen tot muzikale landschappen waarin ik ritme, beweging en harmonie laat zien. Mijn werk is overwegend abstract met enkele figuratieve herkennings-punten.
Dat zijn vaak dierachtige vormen en florale motieven, die ook terug te vinden zijn in mijn geboorteland Suriname, met name in het regenwoud. Ik voel me verwant met de indianen en andere natuurvolkeren die de natuur als uitgangspunt nemen voor hun bestaan en geluk. Verder zie je in mijn werk een verwantschap met textiel, weven en bijna gedrukte structuren die geduldig met een kwast of pennetje zijn aangebracht.

De innerlijke drive om te tekenen of schilderen is dat ik de wereld wat lichter probeer in te kleuren en zodoende bouw ik aan een fijn leven. Ik heb heimwee naar het verloren paradijs en daarom zal ik me altijd blijven ontwikkelen en verwonderen wat betreft  de werking van beeld. Wanneer ik in alle rust op mijn atelier in Nederland of Frankrijk werk, wanneer de jaargetijden komen en gaan, dan voelt het kunstenaarschap intens rijk. De heimwee en de droom vallen samen met een realiteit die zichtbaar wordt in de tekening of op het doek.

Saskia Meijer

Professie
Beeldend kunstenaar
Website
Telefoon

Volg Saskia Meijer

"Saskia Meijer, geboren in 1969 te Paramaribo, afgestudeerd aan de  st.Joost Academie in Breda."

Over deze locatie

Atelier Carré

💥 Een unieke broedplaats voor kunstenaars 💥

Locatie Carré is de plek voor de autonome kunstenaar. Op deze unieke locatie zijn ruim 100 ateliers en is er een grote ruimte waar alle huurders (van alle panden!) samen kunnen komen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Djenné Fila

Djenné Fila

Illustratie
Bjorn Staps

Bjorn Staps

Fotograaf