Marianne van Hest

Carré - Ruimte 4

Marianne van Hest

Dit is Marianne van Hest

De natuur is mijn grote inspiratiebron. In de beginfase van mijn loopbaan als kunstenaar schilderde ik vooral desolate, vaak duistere en onherbergzame landschappen – waarin elk spoor van menselijk leven ontbrak. In een later stadium is mijn palet wat opgelicht en zijn het bloeiende struiken en planten zoals magnolia’s, stokrozen of onaanzienlijke plantjes die op de voorgrond treden.

Met deze florale motieven, verbeeld ik schoonheid en vergankelijkheid, het aloude vanitasmotief, de kortstondigheid van het leven verbeeldt. Deze florale motieven plaats ik tegen geabstraheerde landschappelijke achtergronden, waarin juist bestendigheid domineert. 

In mijn serie “Spiegelingen” ontstaat een dubbelzinnig spel met de elementen water, lucht en aarde. Met een gevarieerd kleurenpalet wil ik, een zich in water spiegelend landschap oproepen, waarvan de rimpelingen haast tastbaar zijn. Tegelijkertijd is deze afspiegeling van de werkelijkheid een betoverende schilderkunstige illusie.

Marianne van Hest

Professie
Beeldend kunstenaar
Telefoon
x

Volg Marianne van Hest

"In mijn schilderijen en foto’s wil ik het verstrijken van de tijd vastleggen."

Over deze locatie

Atelier Carré

💥 Een unieke broedplaats voor kunstenaars 💥

Locatie Carré is de plek voor de autonome kunstenaar. Op deze unieke locatie zijn ruim 100 ateliers en is er een grote ruimte waar alle huurders (van alle panden!) samen kunnen komen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Claudia den Boer

Claudia den Boer

Beeldend kunstenaar en fotograaf
Bjorn Staps

Bjorn Staps

Fotograaf