Claudia den Boer

Carré - Ruimte 55

Claudia den Boer

Dit is Claudia den Boer

In 2016 verscheen haar eerste project en fotoboek Anchors, waarin Den Boer laat zien dat stilte iets anders is dan leegte. In het voorjaar 2020 maakte ze in opdracht van Gemeente Tilburg een 108 meter lang werk in de openbare ruimte van de Spoorzone, naast de LocHal. In het najaar van 2020 verscheen haar tweede project en fotoboek To pick a stone, waarin ze verder experimenteert met de gefotografeerde objecten en plekken, op zoek naar een diepere verbinding met de aarde. To pick up a stone werd o.a. als solotentoonstelling getoond bij SEA Foundation in Tilburg, waarvoor FOAM curator en kunsthistorica Mirjam Kooiman het essay ‘Bilderatlas’ schreef, online gepubliceerd door Mister Motley.

In 2022 maakte Claudia in samenwerking met Textiellab voor het eerst een textielwerk. In 2023 begint ze aan haar nieuwe en derde persoonlijke project tijdens haar residentie bij Stichting Allemans in samenwerking met Stichting Ateliers.

Claudia den Boer studeerde in 2008 af aan de kunstacademie AKV|St. Joost op de afdeling fotografie. Ze werkt aan persoonlijke projecten, maakt boeken, exposeert haar werk in binnen- en buitenland en heeft samengewerkt in multidisciplinaire projecten met onder andere architecten en in de podiumkunsten. Daarnaast werkt ze in opdracht en geeft ze les. Voor haar complete CV en meer werk van Claudia, neem een kijkje op haar website.

Claudia den Boer

Professie
Beeldend kunstenaar en fotograaf
Telefoon

Volg Claudia den Boer

"Fotografie is voor mij een manier om verstilling en verbinding te zoeken."

Over deze locatie

Atelier Carré

💥 Een unieke broedplaats voor kunstenaars 💥

Locatie Carré is de plek voor de autonome kunstenaar. Op deze unieke locatie zijn ruim 100 ateliers en is er een grote ruimte waar alle huurders (van alle panden!) samen kunnen komen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Bjorn Staps

Bjorn Staps

Fotograaf
Romee van Oers

Romee van Oers

Beeldende kunst