Bjorn Staps

Carré - Ruimte 55

Bjorn Staps

Dit is Bjorn Staps

"De hoofdpersonen in mijn beelden genieten van real-life momenten, producten of plaatsen - afhankelijk van het doel van de foto. Het werk dat ik maak zijn vaak ‘slices of life’, gevangen in visueel aantrekkelijke beelden met een hoge mate van vanzelfsprekendheid. Ik werk o.a. voor bedrijven, reclamebureaus en andere media. 

Als persoon ben ik altijd geïnteresseerd geweest in mensen die op zoek zijn naar een persoonlijke vorm van vrijheid en heroïek. In mijn fotografie onderzoek ik daarom onderwerpen die dit in zich hebben. Een voorbeeld van werk dat al die elementen in zich heeft is mijn project ‘European Cowboy’. European Cowboy is een lang lopend project over cowboys binnen de rodeo cultuur in Europa. Het project toont een gemeenschap van jonge Europese mannen, op zoek naar een vorm van vrijheid en heldendom binnen een lifestyle die is gebaseerd op elementen uit het Amerikaanse Westen.

Naast langlopende projecten en fotografie in opdracht ben ik als docent verbonden aan de Photography Department van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag."

 

Bjorn Staps

Professie
Fotograaf
Telefoon
06 51 18 70 09

Volg Bjorn Staps

"Als fotograaf maak ik werk waarin ik me richt op mensen die natuurlijke momenten van het leven ervaren."

Over deze locatie

Atelier Carré

💥 Een unieke broedplaats voor kunstenaars 💥

Locatie Carré is de plek voor de autonome kunstenaar. Op deze unieke locatie zijn ruim 100 ateliers en is er een grote ruimte waar alle huurders (van alle panden!) samen kunnen komen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Romee van Oers

Romee van Oers

Beeldende kunst
Wouter van Boesschoten

Wouter van Boesschoten

Schilderkunst