Maï Ver Eecke

Drieswies - Ruimte 15

Maï Ver Eecke

Dit is Maï Ver Eecke

Maï Ver Eecke, geboren in België en sinds een aantal decennia woonachtig in Nederland. In 2002 heb ik de kunstopleiding bij Artibus in Utrecht gevolgd. In 2007 kwam ik in aanraking met “Encaustiek” een medium die mij tot op de dag van vandaag fascineert.

Mijn uitgangspunt is een oude schildertechniek (bijenwas) in een nieuw daglicht te plaatsen. Mijn proces is grotendeels intuïtief, anderzijds kan ik afbeeldingen overbrengen of andere technieken toevoegen. Ik vergelijk dit proces met een ontdekkingsreis, gebruikmakend van het bekende om het onbekende te ontdekken, observerend, construerend. Bereid om onvoorziene gebeurtenissen te accepteren en er voordeel uit te halen om een eigen verhaal te creëren.

Via workshops en cursussen werk ik met kunstenaars en geïnteresseerden in “Encaustiek” om samen een artistieke ontwikkeling door te maken.

Maï Ver Eecke

Professie
Encaustiek
Website
art-mv.com
Telefoon
06 53 33 15 06

Volg Maï Ver Eecke

"Het is het soort schilderij dat je wilt aanraken."

Over deze locatie

Atelier Drieswies

🧶 Voormalige wolfabriek 🧶

De ateliers in dit ruimtelijke pand liggen in een vierkant rondom een gezellige patio. Deze patio is door een aantal kunstenaars omgetoverd tot tuin, waardoor er een fijne buitenruimte is gecreëerd.


Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Monique Klaassens

Monique Klaassens

Beeldend kunstenaar