Maria Ernst

Pastorie - Ruimte 15

Maria Ernst

Dit is Maria Ernst

Ik ben opgegroeid in een dorpje in de Beierse Alpen in Duitsland. Mijn jeugd bracht ik voornamelijk buiten door: in het bos, in de bergen en bij de rivier. Ik ging altijd veel wandelen en was gefascineerd door de oneindig mooie natuur om me heen.

Mijn masterstudie bracht me naar Nederland en ik werd verliefd op dit land, de mensen, de zee en de mogelijkheid om hier een leven als kunstenares op te bouwen. Ik heb altijd van schilderen en tekenen gehouden, maar ik had nooit durven dromen van een atelier in het buitenland. Dat leek me echt te gek! Het is een kleine droom die voor mij is uitgekomen.

Ik streef naar vrijheid in mijn leven en mijn werk, wat ik ook probeer uit te drukken in mijn kunst. Ik schilder met veel lagen op het doek en hou van het proces om mijn eigen verf te maken van natuurlijke materialen (stenen, houtskool, as, enz.). Het is mijn manier om mijn liefde voor de natuur te uiten, niet alleen in haar fysieke vorm, maar ook in de diepere emoties die ze bij me oproept. Door te werken met diverse materialen en het verkennen van verschillende technieken, hoop ik een unieke ervaring te creëren voor de kijker.

Naast mijn semi-realistische natuurschilderijen, besteed ik veel tijd aan het creëren van abstracte kunstwerken en realistische aquareltekeningen. Ik geniet van de diversiteit die deze verschillende stijlen bieden en vind inspiratie in de afwisseling. Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje op mijn website. Tot snel! :)

Maria Ernst

Professie
Beeldende kunst en illustratie
Telefoon

Volg Maria Ernst

"Nature speaks softer than people"

Over deze locatie

Atelier Pastorie

In dit Rijksmonument op de Heuvel vind je 10 atelierruimtes. Het pand ligt naast de St. Josefkerk (of Heuvelse kerk) en is zo een perfecte etalageplek zijn voor kunstenaars. 

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Heleen van Outheusden

Heleen van Outheusden

(Analoge) fotografie
Karin van de Laar

Karin van de Laar

Fotografie