Rik van Loon

RBO10 - Ruimte 23

Rik van Loon

Dit is Rik van Loon

Mijn naam is Rik van Loon en ik ben eigenaar van Menina Amsterdam en Nul13 Reclame.

Menina Amsterdam is een Vintage Sieraden merk dat ik begin 2020 heb opgezet samen met mijn vriendin Stella. De afgelopen 10 jaar heb ik met mijn reclamebureau ontzettend veel geleerd en kennis op gedaan op het gebied van branding. Dit heb ik dan ook altijd gebruikt in de opdrachten die ik voor klanten uitvoer maar nooit echt voor mezelf. Totdat ik dus begin  dit jaar met het idee kwam om vintage sieraden te gaan verkopen toen ik opzoek was naar een kerst cadeau voor Stella.

Al die prachtige juwelen met een verhaal erachter, die kunnen wel in een mooi jasje gestoken worden en op een nieuwe manier op de markt gebracht worden, dacht ik toen. Bij de opstart begin dit jaar deed ik voornamelijk alles zelf waardoor ik een beeld/idee heb neergezet in mijn hoofd waaraan ik wil dat Menina voldoet. Waar ik me nu vooral mee bezig houd is het aansturen van creatieven die mijn idee uitwerken in zijn of haar werkzaamheden en het waarborgen hiervan.

Nu bijna 12 maanden verder werken we met 7 mensen onwijs hard aan de weg om de grootste van Europa te worden. Het succes geeft me zo ontzettend veel kracht om door te gaan dat ik voortaan elke dag fluitend naar mijn kantoor loop bij RBO10. Momenteel zijn we aan het kijken om een winkelpand te bemachtigen ergens in de Tilburgse binnenstad.

Rik van Loon

Professie
Creatief ondernemer
Telefoon
06 44 86 58 27

Volg Rik van Loon

Over deze locatie

Atelier RBO10

🎵 Ruimte voor muziek 🎵

In dit pand, aan de Ringbaan Oost, bevinden zich 15 geluidsdichte studio's én een gemeenschappelijke ruimte waar onze makers samen komen. Naast deze ruimtes, vind je op de bovenste verdieping vijf kantoorruimtes. Deze plek wordt geleefd door de Tilburgse muziekscene. 

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Jamie van den Hombergh

Jamie van den Hombergh

Vocal coach en zangeres