Astrid Abels

Rozenstraat - Ruimte 29

Astrid Abels

Dit is Astrid Abels

Op de kunstacademie in Arendonk heb ik de opleiding Schilderen afgerond. Daarvoor heb ik jarenlang bij het Duvelhok in Tilburg les gehad. Met veel plezier gebruik ik nu een atelier in de Rozenstraat. Tijdens het schilderen speelt mijn gevoelsleven een grote rol. Mijn aard, dat wie ik ben, is het vertrekpunt. Ik vind het fijn om mezelf steeds beter te leren kennen. Voor mij is schilderen zelfonderzoek.

Verder sta ik open voor een dialoog met het doek. Het lukt me steeds beter om me tijdens het schilderen over te geven aan het moment. Zo heeft het doek of het papier de mogelijkheid om mee te creëren. Alsof het schilderij al bestaat. Het werk vormt op deze manier zichzelf. Het kiezen van kleur, schriftuur of materialen gebeurt tijdens dit proces. Het komt niet voort uit een vooropgezet plan. Het is er ‘gewoon’ ineens. Regelmatig verbaas ik mezelf erover hoe dingen tot stand zijn gekomen. Staand voor mijn doek dringt de vraag: ‘Heb ik dat gemaakt?’ zich meermaals aan me op. Dat is voor mij het moment dat het werk klaar is. Het werk toont zich aan mij.

Ik schilder daarbij afwisselend op groot doek en op klein papier, om zo mezelf te blijven uitdagen. In mijn werk streef ik ernaar om zowel evenwicht als beweging te laten zien, met verfijning of juist ruwe schriftuur.

Astrid Abels

Professie
Schilderkunst
Telefoon
06-49920411

Volg Astrid Abels

"Schilderen is voor mij een goede manier om de vele indrukken te ordenen die ik dagelijks binnenkrijg. Hier sta ik in het middelpunt, vertel ik mijn waarheid."

Over deze locatie

Atelier Rozenstraat

☀️ Lichte ateliers ☀️

Een rustige plek waar je als maker de tijd en ruimte hebt om je volledig te laten gaan. Met 5 minuten lopen sta je in de Tilburgse binnenstad, de Tilburgse spoorzone en onze andere locatie NS16. Reden genoeg dus om je hier te vestigen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie