Atelierwoningen voor jonge makers in Tilburg Noord

4 maart 2024 door

WonenBreburg en Stichting Ateliers Tilburg slaan handen ineen

In samenwerking met Stichting Ateliers Tilburg biedt WonenBreburg vier fraaie, zelfstandige woonunits aan de rand van het Ypelaerpark in Tilburg Noord aan. Een unieke kans voor beginnend kunstenaars die een artistieke en sociale bijdrage willen leveren aan de wijk Tilburg Noord. De atelierwoningen worden voor een lage huurprijs aangeboden voor een periode van vijf jaar. De kunstenaars mogen bovendien gebruikmaken van een gezamenlijk atelier. Op dit moment worden de atelierwoningen gebouwd, zodat ze eind april gereed zijn voor bewoning door de kunstenaars. Inschrijven kan vanaf vandaag via www.atelierstilburg.nl/ruimtemakers.

ForwArt
WonenBreburg is als woningcorporatie betrokken bij het verbeteren van de sociale leefbaarheid en veiligheid van huurders en bewoners in Tilburg Noord. Zij zijn een van de organisaties die vanuit het project ForwArt een Europese subsidie hebben ontvangen om de ondermijning en criminaliteit in dit stadsdeel te verminderen.

Diverse culturele organisaties zoals Corpo Maquina, Fashionclash en het Zuidelijk Toneel zijn hier al bij betrokken. Als kers op de taart komen er in april dus vier atelierwoningen plus één atelier van 51m2 bij.

Inschrijven atelierwoningen
Aanmelden voor deze woningen kan vanaf vandaag via www.atelierstilburg.nl/ruimtemakers. Mogelijke kandidaten mogen niet ouder zijn dan 28 jaar en moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij Woning In Zicht (of moeten dit nog doen).

Geïnteresseerden die uit de eerste selectieronde komen, worden uitgenodigd voor een pitch waarbij vertegenwoordigers van Wonenbreburg, Ateliers Tilburg en wijkbewoners een definitieve selectie maken. Alle voorwaarden en het volledige profiel is in te zien op de website van Ateliers Tilburg.

WonenBreburg: een thuis voor iedereen
Als sociale woningcorporatie biedt WonenBreburg dagelijks een thuis aan huurders in Breda en Tilburg. Ze huisvesten ruim 40.000 mensen met beperkte kansen op de particuliere woningmarkt. Samen met bewoners en andere belanghebbenden werken ze aan vitale wijken, zodat huurders zich thuis kunnen voelen in de wijk waar zij wonen. De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. WonenBreburg wil meer mensen aan een passende, betaalbare woning helpen. Daar waar ze kansen zien om de voorraad aan betaalbare woningen uit te breiden, pakken ze die. Door het bouwen en aankopen van nieuwe woningen, transformeren van bestaande woningen, stimuleren van doorstroom of door (tijdelijke) inzet van leegstaande ruimtes.

Stichting Ateliers Tilburg
Stichting Ateliers Tilburg (SAT) is een non-profitorganisatie die onder andere samenwerkt met de gemeente Tilburg om (professionele) kunstenaars en creatieve ondernemers betaalbare werkruimte te bieden in Tilburg. Met dat doel voor ogen ontwikkelt, beheert en verhuurt Ateliers Tilburg al sinds 2004 cultureel vastgoed in Tilburg. Dit heeft al geleid tot een aanzienlijke groei van het aantal panden en ateliers in de stad en dat is ook nodig. Tilburg is een Stad van Makers. Er moeten dan ook plaatsen zijn waar gemaakt kan worden. Én waar het gemaakte te zien is. Naast de verhuur van ruimtes ontwikkelt SAT zich ook als een platform voor makers en werkt ze aan de bouw van een sterke on- en offline community.

Bekijk ook deze berichten

Tilburgse kunstenaars delen hun vakmanschap door middel van workshops en cursussen 🎨

Veertien kunstenaars presenteren 14 september hun workshop- en cursusprogramma aan publiek met een cursusmarkt. Door middel van mini- exposities en workshops tonen zij het aanbod uit verschillende disciplines zoals: schilderen, tekenen, werken met textiel, keramiek en grafisch drukwerk. Het event wordt gehouden in een atelierpand van Stichting Ateliers Tilburg. In atelierpand Goretti vind je makers…

Bekijk

Uitnodiging: Open Studio & Workshop door Veerle Melis

Als autodidactisch kunstenaar neemt Melis het fenomeen ‘leren door te doen’ erg letterlijk. Met een onderzoekende, analyserende houding focust ze zich op menselijke vindingrijkheid en op wat het betekent om te maken. Met dit onderzoek reageert ze onder andere op de aanhoudende woningcrisis, spirituele trends als manifesteren en een overvloed aan media over interieurs. Tijdens…

Bekijk

💒CiST wordt nieuwe buur in atelierpand Carré💒

Heb jij het al gehoord? @stichtingcist wordt onze nieuwe buur! Stichting Cultuur in School Tilburg vestigt zich per 1 maart in locatie Carré ateliernummer 38. Je vindt ze op de begane grond op het binnenplein, waar zij zich midden tussen de Tilburgse makers bevinden. Zelf zeggen zij daar het volgende over: Dichtbij CiST“Per 1 maart 2022 slaat…

Bekijk