📸 Humans of Carré 📸

10 november 2022 door

‘Wie is van onschatbare waarde voor Carré?’ Dit vroegen we aan de ruim 100 huurders van dit pand, want wie kan hier beter over oordelen dan zijzelf?

Maak kennis met de ‘Humans of Carré’. Tien pioniers die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit pand – de eerste broedplaats van Ateliers Tilburg. Denk aan de eerste krakers, betrokken architecten en bedreven plaatsmakers, markante persoonlijkheden, nieuwe gezichten en oude bekenden.

Merel van Dooren bezocht deze karakters en fotografeerde ze in hun vertrouwde omgeving. Siel Damen ging met ze in gesprek over Carré en beschreef de dierbaarste herinneringen, de gekste verhalen en de belangrijkste rollen.

Lees en bekijk de verschillende perspectieven, duik in de geschiedenis en leer meer over de mensen die het gebouw dragen.
(Klik op de foto’s voor de volledige teksten en meer foto’s.)

Foto’s door Merel van Dooren
Tekst door Siel Damen

Humans of Carré is onderdeel van het Kunstscene programma

Astrid Abels
Carola Popma
Clarence Salim
George Bedaux
Guus Voermans
Studio Bangana (Sidney Marte & Frank Klick)
Hans Innemée
Margot Homan
Nel Donkers
Mark Stalpers

Bekijk ook deze berichten

Zes kunstenaars veroveren leegstand met kunst 💛

Vanaf 1 juni is er iedere maand een andere kunstenaar aan het werk in het leegstaande pand aan Stadhuisplein 327. Deze zes kunstenaars zijn uitgenodigd om tot november dit jaar te werken in de binnenstad: Rick van Strien, Veerle Melis, Bianca Co, Marit Biemans, Puk van de Wouw en Iris Papenborg. Vorige maand deed Stichting…

Bekijk

Lid Raad van Toezicht | Stichting Ateliers Tilburg 📝

GESLOTEN – In verband met aftreden van een van de zittende leden, is de Raad van Toezicht van Stichting Ateliers Tilburg per 1 september 2023 op zoek naar een nieuw lid met financieel profiel. Over Stichting Ateliers Tilburg Stichting Ateliers Tilburg (SAT) is een non-profitorganisatie die onder andere samenwerkt met de gemeente Tilburg om (professionele)…

Bekijk

Hallo wereld!🥂🎉

Welkom op onze gloednieuwe website! Met dank aan Spruit Digital en Gemeente Tilburg.

Bekijk