📸 Humans of Carré 📸

10 november 2022 door

‘Wie is van onschatbare waarde voor Carré?’ Dit vroegen we aan de ruim 100 huurders van dit pand, want wie kan hier beter over oordelen dan zijzelf?

Maak kennis met de ‘Humans of Carré’. Tien pioniers die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit pand – de eerste broedplaats van Ateliers Tilburg. Denk aan de eerste krakers, betrokken architecten en bedreven plaatsmakers, markante persoonlijkheden, nieuwe gezichten en oude bekenden.

Merel van Dooren bezocht deze karakters en fotografeerde ze in hun vertrouwde omgeving. Siel Damen ging met ze in gesprek over Carré en beschreef de dierbaarste herinneringen, de gekste verhalen en de belangrijkste rollen.

Lees en bekijk de verschillende perspectieven, duik in de geschiedenis en leer meer over de mensen die het gebouw dragen.
(Klik op de foto’s voor de volledige teksten en meer foto’s.)

Foto’s door Merel van Dooren
Tekst door Siel Damen

Humans of Carré is onderdeel van het Kunstscene programma

Astrid Abels
Carola Popma
Clarence Salim
George Bedaux
Guus Voermans
Studio Bangana (Sidney Marte & Frank Klick)
Hans Innemée
Margot Homan
Nel Donkers
Mark Stalpers

Bekijk ook deze berichten

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk

🎉KUNSTSCENE: Open studio’s & ateliers🎉

CULTUURSNUIVERS EN KUNSTLIEFHEBBERS OPGELET! 12 EN 13 NOVEMBER 2022 OPEN ATELIERS EN STUDIO’S IN TILBURG Altijd al razend benieuwd geweest naar de Kunstscene in Tilburg? Zet dan op 12 en 13 november 2022 een dik uitroepteken in je agenda. Dit is je kans om het werk van ruim honderd kunstenaars en makers te zien. En…

Bekijk

Tilburgse kunstenaars delen hun vakmanschap door middel van workshops en cursussen 🎨

Veertien kunstenaars presenteren 14 september hun workshop- en cursusprogramma aan publiek met een cursusmarkt. Door middel van mini- exposities en workshops tonen zij het aanbod uit verschillende disciplines zoals: schilderen, tekenen, werken met textiel, keramiek en grafisch drukwerk. Het event wordt gehouden in een atelierpand van Stichting Ateliers Tilburg. In atelierpand Goretti vind je makers…

Bekijk