🔍📝Onderzoek naar onderling contact huurders SAT door BIJ📝🔍

2 augustus 2022 door

Sinds begin dit jaar komt Stichting Ateliers Tilburg elk kwartaal samen met een klankbordgroep. Deze groep bestaat uit diverse huurders uit verschillende panden. Naar aanleiding van een van deze bijeenkomsten kwam er de volgende vraag naar boven: is er bij huurders meer behoefte aan onderling contact? En (hoe) zouden wij dat als stichting kunnen faciliteren? Per toeval kwam daar BIJ om de hoek gevlogen en boden een helpende hand.

Wie zijn BIJ?

BIJ bestaat uit: Laura Van Holderbeke, Kiki Berm, Mike Boumans, Rosanne Dubbelman en Isa van der Vleuten: een groep studenten van Fontys ACE in de richting Communicatie – International Event, Music & Entertainment.

Klik hier voor het communicatieadvies van BIJ.

BIJ aan het woord

“Vanuit onze opleiding zijn we bezig met een traject genaamd: Challenge Based Learning. Bij dit traject zoeken wij naar interessante en uitdagende vraagstukken van werkgevers/bedrijven en daarbij proberen wij dan op een
creatieve manier een passende oplossing te vinden of te bedenken.
Met onze klas vormen wij een company genaamd BIJ. Company BIJ is een aanstekelijk jong bedrijf met 18 ervaren en creatieve denkers, doeners en kunners! We kunnen allemaal wat anders, maar we komen altijd samen terug in onze bijenkorf om het allerbeste uit een vraagstuk te halen. Niet leren uit schoolboeken, maar leren vanuit de praktijk.”

“Ongeveer vier maanden geleden maakten wij kennis met de non-profitorganisatie Stichting Ateliers Tilburg. In de tussentijd hebben we veel nieuwe dingen geleerd over de stichting en de makers die hier een atelier huren. We zijn begonnen met een aantal interviews bij verschillende SAT-locaties. De gesprekken gaven ons al een goed beeld van de verschillende meningen van de huurders en daarnaast goede input om een enquête op te zetten.
De enquête die is uitgezet onder alle SAT-huurders bevat algemene vragen, vragen over intern contact en vragen over extern contact. Dit om een goed overzicht te krijgen van de behoefte aan contact van alle huurders. En dat is gelukt!”

“Uiteindelijk had de enquête 50 respondenten en dit leverde ons veel goede inzichten op. De inzichten uit de enquête hebben wij geformuleerd en gebruikt bij het brainstormen over verschillende oplossingen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om drie oplossingen voor het vraagstuk aan jullie voor te leggen, aangezien deze allemaal gericht zijn op een ander deel van de inzichten van de enquête.”

“Wij hopen dat dit communicatieadvies een goede basis is voor Stichting Ateliers Tilburg om op een creatieve manier aan de behoefte aan contact van de huurders te voorzien.”

Klik hier voor het communicatieadvies van BIJ

foto: Simone Michielsen

Bekijk ook deze berichten

🐉🔥Virtueel hossen met Lockdown Libi🔥🐉

Stichting Ateliers Tilburg, Pieterboys en Studio Bangana streamen de pan uit tijdens carnaval! Stichting Ateliers Tilburg haakt in op de ontstane problematiek rondom jongeren in lockdown en biedt in samenwerking met partners, die een ijzersterk netwerk hebben in de urban culture, een fris programma aan in de carnavalsvakantie. Onder de titel ‘Lockdown Libi’ (‘Libi’ is…

Bekijk

Aanmelden KUNSTSCENE: Open studio’s & ateliers💥

Oproep aan alle huurders van Stichting Ateliers Tilburg Dit jaar organiseren we graag samen met jullie een tweede editie van Kunstscene! En daar hebben we superveel zin in. Een weekend dat in het teken staat van de Tilburgse Kunstscene, jullie dus. Twee knallers van dagen om kunst te zien en te laten zien. Aan publiek, partners, de…

Bekijk

🆕⭐ Nieuwe Raad van Toezicht voor Ateliers Tilburg ⭐🆕

De Raad van Toezicht van Stichting Ateliers Tilburg (SAT) is per 1 januari 2021 vernieuwd. Paul Peters, Wilbert van Herwijnen en Annemarie Pijnappel geven het stokje na jarenlange inzet per die datum door aan een nieuwe, vijfkoppige raad. Noud Broeren (Forward Advocaten) is halverwege 2020 toegetreden en bekleedt de voorzittersrol. De rest van de nieuwe…

Bekijk