Straat op Tilt x Ateliers Tilburg🖌️💕

7 maart 2023 door

Tilt, Tilburgs literaire platform, staat na een reorganisatie te trappelen om literatuur, verhalen en ontmoetingen weer in het Tilburgse te brengen. En wanneer beter te beginnen dan tijdens de Boekenweek? Op 9 maart is er een alternatief Boekenbal -het Beukenbal- in de Kraakkelder van De Nieuwe Vorst en op 18 maart brengt Tilt verhalen letterlijk naar buiten tijdens Straat op Tilt. Vijf jonge auteurs werken samen met vijf jonge beeldend kunstenaars aan een literaire performance in de binnenstad. Dit programma is een samenwerking met Ateliers Tilburg.

Tijdens het Beukenbal kun je Raven met Reve en dansen met Tjitske Jansen in de kelder van De Nieuwe Vorst. We schieten een literair confettikanon af om samen met de Krakers het begin van de boekenweek te vieren. Er is een performance van literair hiphopduo Frino (uit Eindhoven) en Atilla Yusksel beukt beats door de speakers. Tickets kosten 5 euro en zijn te bestellen via de site van De Nieuwe Vorst.

Straat op Tilt x Ateliers Tilburg

Dit jaar werkt Tilt samen met Ateliers Tilburg. Tilt koos 5 jonge auteurs die midden in het literaire vakgebied staan – Maureen Ghazal, Corinne Heyrman, Elianne van Elderen, Joshua Snijders en Steff Geelen – en koppelden hen aan toonaangevende en veelzijdige kunstenaars die een atelier in Tilburg hebben – Frans Roets, Suzan Stouthart, Corné van de Schoor, Eva Hoonhout en Ema Vanekova. Want wat  gebeurt er als je twee makers uit verschillende disciplines bij elkaar zet in één atelier met het doel om literatuur te verspreiden? Gezeefdrukte posters, spoken word performances, kopjes met quotes, intieme voordrachten, alles kan nog. Op 17 maart duiken schrijver en kunstenaar samen in hun atelier om plannen te smeden en werk te maken. Zaterdag 18 maart zie je ze op verschillende locaties in de binnenstad. Tussen 13:00 – 16:00 uur kun je deze pop-ups vinden bij de LocHal, het Radiopleintje, boekhandel GianottenMutsaers,  Stoom013 en de markt op het Koningsplein.

Meer informatie is te vinden op www.tilt.nu

Bekijk ook deze berichten

Kunst in de gemeente Gilze en Rijen open voor alle kunstenaars uit Noord-Brabant

De zesde editie van het project Kunst in de gemeente Gilze en Rijen gaat van start. Kunstenaars uit heel Noord-Brabant mogen deelnemen en een kunstwerk of ontwerp voor de Wisselsokkel indienen. De winnende kunstenaar wint een mooi geldbedrag van €4000,-. Het kunstwerk zal vanaf september gedurende 24 maanden geëxposeerd worden op de wisselsokkel in park ‘t…

Bekijk

Hallo wereld!🥂🎉

Welkom op onze gloednieuwe website! Met dank aan Spruit Digital en Gemeente Tilburg.

Bekijk

🛋️🖼️ Exclusieve poster prints te koop via onze webshop 🖼️🛋️

Vanaf vandaag bieden we diverse toffe poster prints aan van 22 verschillende kunstenaars. De prints zijn gesponsord door Fujifilm, hierdoor gaat de volledige opbrengst van de verkoop naar de makers zelf! Je kunt de ontwerpen herkennen van de expositie bij het nieuwe stadskantoor in Tilburg. Op veler verzoek zijn de posters vanaf nu ook te koop! Wees…

Bekijk