Tilburgse Artpack toont kunstenaars uit verschillende hoeken van de stad

31 oktober 2023 door

VANAF 10 NOVEMBER VERKRIJGBAAR BIJ DE NACHTZUSTER

Tilburg is een stad van makers. Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers bieden deze makers graag een offline podium en een warm plekje in de spotlight. Daarom nodigden zij zes uiteenlopende culturele instellingen uit onze stad uit om een kunstenaar aan te dragen voor een exclusieve uitgave!

Vanuit de behoefte om Tilburgse makers een offline podium te bieden, brachten Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers vorig jaar een KunstZine uit met werk van veertien Tilburgse makers, geselecteerd uit het Tilburgse circuit en het huurdersbestand van Ateliers Tilburg. 

ARTPACK 

Dit jaar slaan Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers opnieuw de handen ineen, en realiseren zij een selectie A5 art prints, verenigd in een exclusieve ArtPack! Hiervoor lieten zij de stad spreken, en zochten zij naar talent uit verschillende hoeken van Tilburg. Zes Tilburgse culturele instellingen werden uitgenodigd om een kunstenaar aan te dragen die perfect past bij hun filosofie en platform. Zo ontstond er een diverse selectie kunstenaars én kunstwerken, gecureerd door de stad. De vertegenwoordigde instellingen in de Artpack zijn: Kunstpodium-T, The Living Museum. Luycks Gallery, PARK, SEA Foundation en Studio Noord. Een dwarsdoorsnede van kunst- en cultuurplatforms en podia in Tilburg.

De uitgave zal worden aangeboden voor een prijs van €25,00 en geprint in een exclusieve oplage van 100 stuks. Wees er dus snel bij en bemachtig een stukje Tilburgse makerstrots voor aan de muur.

ARTPACK LANCERING BIJ OPENING KUNSTSCENE

Op vrijdagavond 10 november ontvangt wethouder Marcelle Hendrickx het eerste exemplaar van de ArtPack, deze is tijdens de feestelijke openingsavond van Kunstscene in De Nachtzuster voor het eerst verkrijgbaar. Ook in het Kunstscene-weekend van 11 en 12 november kun je een exemplaar bemachtigen in De Nachtzuster (let op: op = op).

Dit project is een initiatief van Stad van Makers en Stichting Ateliers Tilburg en is mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Tilburg.

Bekijk ook deze berichten

Residentie Allemans🎋

❌ Let op: Deze oproep is reeds gesloten. Houd onze website en socials in de gaten voor updates m.b.t. de residentie en residenten. Kunstenaar gezocht voor een werkperiode van vier maanden bij Allemans. Ateliers Tilburg zet haar netwerk graag in om kunstenaars een podium te geven, maar ook om mooie werkruimtes op bijzondere plekken beschikbaar…

Bekijk

Aanmelden KUNSTSCENE: Open studio’s & ateliers💥

Oproep aan alle huurders van Stichting Ateliers Tilburg Dit jaar organiseren we graag samen met jullie een tweede editie van Kunstscene! En daar hebben we superveel zin in. Een weekend dat in het teken staat van de Tilburgse Kunstscene, jullie dus. Twee knallers van dagen om kunst te zien en te laten zien. Aan publiek, partners, de…

Bekijk

📝Stad vol karakters: Floor Westerburgen📝

“Ik wil makers letterlijk en figuurlijk de ruimte geven” Tilburg is een stad in beweging. Een plek waar de rauwe randjes een sociaal hart omsluiten, en waar we in rap tempo vergroenen. Een open thuishaven voor makers, culturele vernieuwers en zinnenprikkelende niches. Tilburg is, kortom, een stad met karakter. Én eentje met karakters. Markante stadsbewoners…

Bekijk