Tilburgse Artpack toont kunstenaars uit verschillende hoeken van de stad

31 oktober 2023 door

VANAF 10 NOVEMBER VERKRIJGBAAR BIJ DE NACHTZUSTER

Tilburg is een stad van makers. Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers bieden deze makers graag een offline podium en een warm plekje in de spotlight. Daarom nodigden zij zes uiteenlopende culturele instellingen uit onze stad uit om een kunstenaar aan te dragen voor een exclusieve uitgave!

Vanuit de behoefte om Tilburgse makers een offline podium te bieden, brachten Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers vorig jaar een KunstZine uit met werk van veertien Tilburgse makers, geselecteerd uit het Tilburgse circuit en het huurdersbestand van Ateliers Tilburg. 

ARTPACK 

Dit jaar slaan Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers opnieuw de handen ineen, en realiseren zij een selectie A5 art prints, verenigd in een exclusieve ArtPack! Hiervoor lieten zij de stad spreken, en zochten zij naar talent uit verschillende hoeken van Tilburg. Zes Tilburgse culturele instellingen werden uitgenodigd om een kunstenaar aan te dragen die perfect past bij hun filosofie en platform. Zo ontstond er een diverse selectie kunstenaars én kunstwerken, gecureerd door de stad. De vertegenwoordigde instellingen in de Artpack zijn: Kunstpodium-T, The Living Museum. Luycks Gallery, PARK, SEA Foundation en Studio Noord. Een dwarsdoorsnede van kunst- en cultuurplatforms en podia in Tilburg.

De uitgave zal worden aangeboden voor een prijs van €25,00 en geprint in een exclusieve oplage van 100 stuks. Wees er dus snel bij en bemachtig een stukje Tilburgse makerstrots voor aan de muur.

ARTPACK LANCERING BIJ OPENING KUNSTSCENE

Op vrijdagavond 10 november ontvangt wethouder Marcelle Hendrickx het eerste exemplaar van de ArtPack, deze is tijdens de feestelijke openingsavond van Kunstscene in De Nachtzuster voor het eerst verkrijgbaar. Ook in het Kunstscene-weekend van 11 en 12 november kun je een exemplaar bemachtigen in De Nachtzuster (let op: op = op).

Dit project is een initiatief van Stad van Makers en Stichting Ateliers Tilburg en is mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Tilburg.

Bekijk ook deze berichten

🛋️🖼️ Exclusieve poster prints te koop via onze webshop 🖼️🛋️

Vanaf vandaag bieden we diverse toffe poster prints aan van 22 verschillende kunstenaars. De prints zijn gesponsord door Fujifilm, hierdoor gaat de volledige opbrengst van de verkoop naar de makers zelf! Je kunt de ontwerpen herkennen van de expositie bij het nieuwe stadskantoor in Tilburg. Op veler verzoek zijn de posters vanaf nu ook te koop! Wees…

Bekijk

🎉🌞Vier het leven met Lockdown Libi 3.0🌞🎉

Voor de derde keer brengt stichting Ateliers Tilburg samen met creatieve partners een frisse en verrassende invulling van de vakantie. Met een mengelmoes van muziek, kunst, theater, filosofie, design, food en meer kunnen jongeren tijdens de meivakantie aansluiten bij online events gehost door o.a. Pieterboys, Studio Bangana, Coloray, IFFI Studio, theatermaker Reno van Rijswijk en…

Bekijk

Kunst in de gemeente Gilze en Rijen open voor alle kunstenaars uit Noord-Brabant

De zesde editie van het project Kunst in de gemeente Gilze en Rijen gaat van start. Kunstenaars uit heel Noord-Brabant mogen deelnemen en een kunstwerk of ontwerp voor de Wisselsokkel indienen. De winnende kunstenaar wint een mooi geldbedrag van €4000,-. Het kunstwerk zal vanaf september gedurende 24 maanden geëxposeerd worden op de wisselsokkel in park ‘t…

Bekijk