Tilburgse Artpack toont kunstenaars uit verschillende hoeken van de stad

31 oktober 2023 door

VANAF 10 NOVEMBER VERKRIJGBAAR BIJ DE NACHTZUSTER

Tilburg is een stad van makers. Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers bieden deze makers graag een offline podium en een warm plekje in de spotlight. Daarom nodigden zij zes uiteenlopende culturele instellingen uit onze stad uit om een kunstenaar aan te dragen voor een exclusieve uitgave!

Vanuit de behoefte om Tilburgse makers een offline podium te bieden, brachten Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers vorig jaar een KunstZine uit met werk van veertien Tilburgse makers, geselecteerd uit het Tilburgse circuit en het huurdersbestand van Ateliers Tilburg. 

ARTPACK 

Dit jaar slaan Stichting Ateliers Tilburg en Stad van Makers opnieuw de handen ineen, en realiseren zij een selectie A5 art prints, verenigd in een exclusieve ArtPack! Hiervoor lieten zij de stad spreken, en zochten zij naar talent uit verschillende hoeken van Tilburg. Zes Tilburgse culturele instellingen werden uitgenodigd om een kunstenaar aan te dragen die perfect past bij hun filosofie en platform. Zo ontstond er een diverse selectie kunstenaars én kunstwerken, gecureerd door de stad. De vertegenwoordigde instellingen in de Artpack zijn: Kunstpodium-T, The Living Museum. Luycks Gallery, PARK, SEA Foundation en Studio Noord. Een dwarsdoorsnede van kunst- en cultuurplatforms en podia in Tilburg.

De uitgave zal worden aangeboden voor een prijs van €25,00 en geprint in een exclusieve oplage van 100 stuks. Wees er dus snel bij en bemachtig een stukje Tilburgse makerstrots voor aan de muur.

ARTPACK LANCERING BIJ OPENING KUNSTSCENE

Op vrijdagavond 10 november ontvangt wethouder Marcelle Hendrickx het eerste exemplaar van de ArtPack, deze is tijdens de feestelijke openingsavond van Kunstscene in De Nachtzuster voor het eerst verkrijgbaar. Ook in het Kunstscene-weekend van 11 en 12 november kun je een exemplaar bemachtigen in De Nachtzuster (let op: op = op).

Dit project is een initiatief van Stad van Makers en Stichting Ateliers Tilburg en is mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Tilburg.

Bekijk ook deze berichten

📹 Fragmenten Omroep Tilburg CulTuur in de ateliers📹

Omroep Tilburg is de lokale omroep van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Zij doen verslag van activiteiten en actualiteiten in de stad en brengen daarnaast programma’s over onderwerpen die in Tilburg spelen. Fragment Marianne de Jong @ CarréFragment Astrid Abels @ CarréFragment Rozemarijn Oudejans @ NS16Fragment Paulien Hopmans @ DrögeFragment Annette Paulsen @ NS16

Bekijk

Zes kunstenaars veroveren leegstand met kunst 💛

Vanaf 1 juni is er iedere maand een andere kunstenaar aan het werk in het leegstaande pand aan Stadhuisplein 327. Deze zes kunstenaars zijn uitgenodigd om tot november dit jaar te werken in de binnenstad: Rick van Strien, Veerle Melis, Bianca Co, Marit Biemans, Puk van de Wouw en Iris Papenborg. Vorige maand deed Stichting…

Bekijk

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk