Toewijzingsbeleid

Welkom op onze beleidspagina! Hier vertellen we je graag meer over hoe je in aanmerking komt voor een van onze ateliers. Om in aanmerking te komen voor een atelier dien je allereerst ingeschreven te staan bij Stichting Ateliers Tilburg (dit kun je gratis en vrijblijvend doen via ons inschrijfformulier. Interesse tonen kan bij voorkeur via de knop ‘ik heb interesse in deze ruimte’, natuurlijk mag je ons ook even bellen of mailen.

Stichting Ateliers Tilburg biedt werkruimtes aan kunstenaars en creatieve in de breedste zin van het woord. Op basis van jouw portfolio en motivatie zal een atelier worden toegewezen. Daarnaast wordt er gekeken of jouw professie past binnen het pand en de faciliteiten die we daar hebben.

Wanneer je in aanmerking komt voor het atelier kun je de ruimte bezichtigen met een van onze beheerders. Hierna spreken we samen een bedenktijd (max. drie werkdagen) af, tot die tijd kunnen we de ruimte tijdelijk reserveren. Daarna zullen er nieuwe bezichtigingen worden gepland.

Veel van onze panden huren wij tijdelijk van de gemeente of particulieren, deze locaties vallen onder de naam Stichting Start. Om in aanmerking te komen voor deze ateliers hebben wij voldoende aan jouw inschrijving. Om in aanmerking te komen voor onze vaste locaties (Carré en NS16) vindt er een andere procedure plaats. Voor Carré dien je een uitgebreidere motivatie te sturen en zullen we je vragen naar je meest recente portfolio. Deze zullen we beide opvragen wanneer je interesse toont in een van ruimtes bij Carré.

Op locatie NS16 hebben de huurders zich verenigd. Op basis van een selectie door en kennismaking met de vereniging zal een atelier of studio worden toegewezen. Wij kunnen kandidaten van onze wachtlijst aandragen.