✉️ Professionaliseringsslag Ateliers Tilburg ✉️

28 september 2022 door

Naar aanleiding van het artikel in het Brabants Dagblad van 17 september 2022 is onze reactie als volgt:

De afgelopen drie jaar zijn voor Ateliers Tilburg succesvol. Alle beschikbare 260 ateliers zijn verhuurd, waarbij een fors aantal gehuurd door jonge kunstenaars. Er zijn tal van nieuwe initiatieven genomen om kunst onder de aandacht te brengen, waarbij het beleid van de stichting Ateliers Tilburg bestaat uit drie pijlers:

1 verhuur van ateliers, oefenruimtes, cursusruimtes, flexplekken en expositieruimtes;
2 het bieden van een online en offline platform voor exposure van het werk;
3 community building om kennis te delen.

De stichting had drie jaar geleden schulden en een derde leegstand in de ateliers. Er waren veel onderhandse afspraken, regels die verschilden voor verschillende mensen en onduidelijke privileges. Er lag een enorme opgave. We hebben een professionaliseringsslag gemaakt met:

Eenduidige afspraken die voor iedereen gelden;

Een transparant prijsbeleid;

Een werkwijze van papier naar digitaal.  

Beleid en werkwijze zijn steeds afgestemd, met de gemeente als opdrachtgever, met de raad van toezicht en met de huurders.

Helaas zijn de impopulaire beslissingen aan kritiek onderhevig, bij een deel van de huurders. Men kan nu geen onderlinge afspraken meer maken buiten de regels. We zijn ons bewust dat de communicatie daarbij als ‘meer duidelijk dan diplomatiek’ kan zijn ervaren. Dit speelt bovendien in een periode waarin door corona veel minder interpersoonlijk contact heeft plaatsgevonden. De stichting hecht – naast duidelijk beleid – veel belang aan dat interpersoonlijk contact en verbinding. Zo is er een klankbordgroep samengesteld met huurders van alle locaties, waar vruchtbaar overleg mee plaatsvindt.

Namens de raad van toezicht Stichting Ateliers Tilburg

Noud Broeren, Thomas Bedaux, Marieke de Wolf, Anne Beijer en Aad Scheepers

Bekijk ook deze berichten

🆕⭐ Nieuwe Raad van Toezicht voor Ateliers Tilburg ⭐🆕

De Raad van Toezicht van Stichting Ateliers Tilburg (SAT) is per 1 januari 2021 vernieuwd. Paul Peters, Wilbert van Herwijnen en Annemarie Pijnappel geven het stokje na jarenlange inzet per die datum door aan een nieuwe, vijfkoppige raad. Noud Broeren (Forward Advocaten) is halverwege 2020 toegetreden en bekleedt de voorzittersrol. De rest van de nieuwe…

Bekijk

📸 Humans of Carré 📸

‘Wie is van onschatbare waarde voor Carré?’ Dit vroegen we aan de ruim 100 huurders van dit pand, want wie kan hier beter over oordelen dan zijzelf? Maak kennis met de ‘Humans of Carré’. Tien pioniers die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit pand – de eerste broedplaats van Ateliers Tilburg. Denk aan de eerste krakers,…

Bekijk

Hallo wereld!🥂🎉

Welkom op onze gloednieuwe website! Met dank aan Spruit Digital en Gemeente Tilburg.

Bekijk