💥🎪 Pop-up paleis! 🎪💥

3 maart 2022 door

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart is er Pop-up Paleis! In dat weekend zijn alle zalen van het Paleis gevuld met kleine grote kunst. Vele kunstenaars tonen hun werk in de ruimten van het Paleis. Initiatiefnemers Madelon de Graauw, Riëtte Sommerdijk en Chris Oomes hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren Pop-up Paleis! Palace To Be en gemeente Tilburg versterken het team.

Het Willemsplein voor het Paleis Raadhuis gaat op de schop. Maandag 7 maart start de reconstructie van het plein dat wordt aangepast tot Stadsforum. Met de start van het nieuwe plein zitten we zeker een jaar in de verbouwing. Daarom zijn er in het eerste weekend van maart tal van activiteiten in en rond het Paleis.

In het Paleis zal een bonte verzameling komen van allerlei kunstenaars die hun werk tonen. Er is dan kleine grotekunst te zien van bekendere en minder bekende (Tilburgse) kunstenaars. In de kamers van het Paleis exposeren kunstenaars uit diverse disciplines (schilderkunst, sculpturen, keramiek, aquarel, fotografie en nog veel meer). Er is ook een kleine shop waar werk van de kunstenaars gekocht kan worden. Marcelle Hendrickx zal het weekend openen en tevens het eerste exemplaar van het fotoboek TILBURG ZWART WIT in ontvangst nemen van fotograaf Chris Oomes.

Het evenement wil met een knipoog aan Tilburg laten zien wat er allemaal kan in en rondom het Paleis, zodat als straks de verbouwing klaar is, er een nieuwe start kan komen voor de invulling van het Paleis en het kersverse Stadsforum.

Locatie:          Willemsplein en Paleis Raadhuis
Datum:           za. 5 en zo. 6 maart van 11:00 tot 17:00 uur
Corona:          we hanteren de dan geldende regels uiteraard

Info: www.palacetobe.nl
Palace To Be: https://www.youtube.com/watch?v=t_4qD8bBb1I&ab_channel=JedrekNadobnik

Bekijk ook deze berichten

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk

📸 Humans of Carré 📸

‘Wie is van onschatbare waarde voor Carré?’ Dit vroegen we aan de ruim 100 huurders van dit pand, want wie kan hier beter over oordelen dan zijzelf? Maak kennis met de ‘Humans of Carré’. Tien pioniers die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit pand – de eerste broedplaats van Ateliers Tilburg. Denk aan de eerste krakers,…

Bekijk

Afsluiting residentie Djenné Fila bij Allemans

ONTMOETING, EXPOSITIE EN WORKSHOPS OP 3, 4 EN 5 FEBRUARI Op 3, 4 en 5 februari sluit kinderboekenillustrator Djenné Fila haar residentie bij Allemans in stijl af met een mooi programma. Djenné heeft een fijne balans gevonden bij Allemans, waarin ze kon deelnemen aan de sociale activiteiten en het in stand houden van haar eigen…

Bekijk