Afsluiting residentie Djenné Fila bij Allemans

19 januari 2023 door

ONTMOETING, EXPOSITIE EN WORKSHOPS OP 3, 4 EN 5 FEBRUARI

Op 3, 4 en 5 februari sluit kinderboekenillustrator Djenné Fila haar residentie bij Allemans in stijl af met een mooi programma. Djenné heeft een fijne balans gevonden bij Allemans, waarin ze kon deelnemen aan de sociale activiteiten en het in stand houden van haar eigen creativiteit en het maken van haar aandachtige illustraties. Zo hielp zij met het verwerken van vergeten fruit, nodigde ze kunstenaars uit die inspireren en hielp ze met het recyclen van speelgoed tijdens de Sinterklaasactie. Maar bovenal vond ze tijdens de residentie inspiratie in de natuur en rust van Moerenburg om te werken aan een serie troostkaarten en illustraties voor een nieuwe permanente tentoonstelling in Natuurmuseum Brabant.

Expositie
Met haar illustraties opent Djenné de deur naar verschillende werelden en neemt kinderen en volwassenen mee op reis. Ze nodig je in deze expositie uit om in haar geïllustreerde kinderboeken te stappen: Van het oude Egypte met zijn farao’s, via een magisch sprookjesbos met een vuurvogel, naar de beestjes in je eigen achtertuin. Daarnaast toont Djenné de serie ‘Troostkaarten’ die ze heeft ontworpen tijdens haar residentie en waarmee ze een alternatief biedt op het beperkte aanbod kaarten voor verschillende soorten verlies.

Programma
Adres: Allemans, Kommerstraat 2a in Tilburg

Vrijdag 3 februari verzorgt Djenné een besloten illustratieworkshop voor ouder en kind aan members van Stichting Quiet. Tussen 15.00 en 17.00 uur is de expositie open voor publiek. Je kunt Djenné ontmoeten en een van haar boeken laten signeren.

Zaterdag 4 februari kun je van 13.00 tot 14.00 uur deelnemen aan een workshop fantasiedier illustreren. De workshop is toegankelijk voor iedereen vanaf 6 jaar. In deze tekenworkshop laat kinderboekenillustrator Djenné Fila (https://djenne.com/) zien hoe je in haar stijl een eigen illustratie kan maken. Je mag ook aan de slag met het papier en de tekeningen die ze voor haar kinderboek ‘De vuurvogel’ heeft gebruikt. In een uurtje laat Djenné zien hoe je met je eigen fantasie de mooiste illustraties kunt maken. Er is plek voor 25 personen. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: djennefila@gmail.com. Tussen 14.00 en 17.00 uur is de expositie ook open voor publiek.

Zondag 5 februari bezoek je de expositie tussen 13.00 en 17.00 uur. Ook dan kun je Djenné ontmoeten en een van haar boeken laten signeren.

Achtergrondinformatie residentie:
In de zomer van 2022 besloten Ateliers Tilburg en Stichting Allemans de handen ineen te slaan voor een nieuwe residentieplek. Iedere drie maanden draagt Ateliers Tilburg een nieuwe maker voor uit het eigen huurdersbestand, die de groene locatie van Stichting Allemans tot beschikking krijgt als werkruimte. Djenné is als tweede resident neergestreken in het bijzondere Moerenburg. De naam van de volgende resident wordt zondag 5 februari bekend gemaakt.

Bekijk ook deze berichten

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk

🔓⚡LOCKDOWN LIBI⚡🔓/ Urban culture programma voor jongeren tijdens de lockdown

Onder de titel ‘Lockdown Libi’ streamen we deze kerstvakantie een gevarieerd online programma, live vanuit Carré; maak samen met de Pieterboys homemade kimchi🍯, denk mee over een nieuwe makers hotspot in Tilburg 🔥 of laat je nieuwe track horen aan de mannen van Studio Bangana🎵. Tijdens deze online sessies komen we samen om, ook tijdens…

Bekijk

📔 Pre-sale werkboek Studio Xplo 📔

Studio Xplo heeft een boek geschreven! Deze keer een werkboek ‘Bewust en positief je doelen bereiken’. Met dit werkboek krijg je zin om aan de slag te gaan met je doelen en ondertussen werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling 😃 Ben jij benieuwd naar het boek? Dan kun je Studio Xplo helpen de eerste…

Bekijk