José Sintnicolaas

Carré - Ruimte 61

José Sintnicolaas

Dit is José Sintnicolaas

Opgegroeid in een gezin met 12 kinderen en een familie bedrijf was er geen tijd voor creativiteit; hard werken en zelfstandig zijn daar ging ik voor. Een mooie loopbaan volgde maar altijd droomde ik. Tot ik een punt zette achter mijn carrière in het bedrijfsleven en naar de kunstacademie in België ging. Hier volgde ik 6 jaar lang het klassieke schilder onderwijs. Tot wij in 2012 emigreerden naar Shanghai waar ik besloot dat ik kunstenares wilde worden. Ik huurde een atelier en jaren van experimenteren volgden waarna we verhuisden naar Singapore.

De impact van de enorme lucht en bodem vervuiling in China plus het op grote schaal wegkappen van get tropische regenwoud in Zuid-Oost Azië deden mij besluiten om mijn kunst te wijden aan dit gigantische global disaster.

Zo ontstond mijn serie ‘Earth’, een eerbetoon aan onze prachtige aarde, waar ik sinds 2015 aan werk. Kunstwerken waarin ik glas, zand en steen verwerk, de bouwstenen van onze aarde. Ook papier vormt een vast onderdeel in mijn werken en staat voor de bomen die we zo hard nodig hebben. Mixed media kunstwerken op linnen doek met veel structuur moeten de kijker de ruigheid van de aarde doen voelen. Mijn Earth serie is een eerbetoon aan de aarde en mijn levenswerk geworden. ‘Save the planet’ staat steevast in mijn posts omdat ik houd van de natuur en wat zij ons biedt.

José Sintnicolaas

Professie
Mixed media kunstenaar
Telefoon
06 25 55 81 18

Volg José Sintnicolaas

"My journey only just began."

Over deze locatie

Atelier Carré

💥 Een unieke broedplaats voor kunstenaars 💥

Locatie Carré is de plek voor de autonome kunstenaar. Op deze unieke locatie zijn ruim 100 ateliers en is er een grote ruimte waar alle huurders (van alle panden!) samen kunnen komen.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Djenné Fila

Djenné Fila

Illustratie
Claudia den Boer

Claudia den Boer

Beeldend kunstenaar en fotograaf