Henk Westerhof

Gershwin - Ruimte 1

Henk Westerhof

Dit is Henk Westerhof

Ik ben Henk Westerhof, ik bouw installaties rond fotografie, video en schilderijen. Die installaties zijn een reactie op de beperkingen van plat werk op een muur. De kijker loopt er langs en schiet vaak snel door naar het volgende wat zijn aandacht trekt. In de installatievorm krijgt de kijker de kans om langer met het werk bezig te zijn en die als totaal – met muziek en licht – te kunnen ervaren. Bij het maken van installaties werk ik samen met kunstenaars van andere disciplines; op het moment een schilder/beeldhouwer en een geluidskunstenaar. Daarnaast schilder ik samen met mijn partner Corrie Kee Sup; we werken samen aan dezelfde werken, ieder een uur en daarna wisselen we. Die vorm van samenwerking voelt heel bijzonder en kan alleen als je goed ingewerkt bent op elkaar. Het proces is soms best spannend en het levert vaak mooie werken op, zoals hierboven te zien is. 

Ik ben al ruim 10 jaar op deze manier met kunst maken bezig. Eerder in vier verschillende leegstand-ateliers en nu lekker in een SAT atelier aan de Gershwinstraat. Dat atelier beschouw ik als een fijne zandbak, waar je alles mag proberen wat je kunt verzinnen. Ik zaag, timmer, schaaf en doe alles wat nodig is om mijn ideeën vorm te geven. Als je ooit op de Gershwinstraat bent en mijn deur (atelier nr 1) staat open of het licht is aan, wandel dan gerust naar binnen!

Henk Westerhof

Professie
Beeldend kunstenaar
Telefoon

Volg Henk Westerhof

"In mijn installaties trek ik de kijker uit zijn dagelijkse leven, in mijn wereld waar hij mijn werk optimaal kan ervaren. "

Over deze locatie

Atelier Gershwin

🚧 Dé plek voor vakmanschap 🚧

Locatie Gershwin is de plek voor de ambachtslieden. Hakken, zagen, boren, schaven en brons gieten - hier kan en mag het allemaal!

De locatie kenmerkt zich door de grote ruimtes met hoge plafonds, de ruimtes in het pand variëren van 100m2 tot wel 200m2.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Beeldhouw Service Centrum Tilburg

Beeldhouw Service Centrum Tilburg

Beeldende kunst en drie dimensionale vormgeving
Petra Jacobs

Petra Jacobs

Beeldend kunstenaar