Zwermers

Gershwin - Ruimte 13

Zwermers

Dit is Zwermers

Wij zijn Zwermers, een tilburgs performance-gezelschap van eigengereide makers dat locatiegerichte en interdisciplinaire performances maakt. We zijn in Tilburg geworteld en zwermen graag (inter)nationaal uit. Wij werken vanuit het idee dat verbeelding de geest veerkrachtig maakt en veerkrachtige mensen een gezonde(re) maatschappij vormen. Onder de noemer Pan~ (oudgrieks voor ‘alles’) doen we doorlopend artistiek onderzoek naar het thema gender en identiteit en de normativiteit die onlosmakelijk aan deze thema’s verbonden is. Met als doel om de sociale mens in al hun uitingsvormen te kunnen omarmen, ofwel inclusief te zijn. We speelden al op verschillende podia en festivals in Nederland en België, zoals Oerol, Limburg Festival en Theater Op De Markt en exposeerden in MU Eindhoven.

De kern van ons gezelschap bestaat uit: Inez Wolters, Paul van de Waterlaat, Wouter de Belder en Sander Verbiest.

In ons huidige mediumoverstijgende project Pan~// Catwalk onderzoeken we continu de relatie tussen kleding en identiteit. Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die tweede huid over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen? Wij zijn gefascineerd door de kracht van deze tweede huid.

Zwermers

Professie
Performancegezelschap

Volg Zwermers

"Zwermers verbindt met Pan~// Catwalk niet alleen meerdere artistieke disciplines (performance, sound art, beeldende en digitale cultuur en zelfs een beetje fashion) het reflecteert ook op het eerste gezicht laagdrempelig, maar daarmee niet minder scherp op hedendaagse culturele en sociale spanningsvelden rond identiteit, gender, intersectionaliteit en (over)consumptie. "

Over deze locatie

Atelier Gershwin

🚧 Dé plek voor vakmanschap 🚧

Locatie Gershwin is de plek voor de ambachtslieden. Hakken, zagen, boren, schaven en brons gieten - hier kan en mag het allemaal!

De locatie kenmerkt zich door de grote ruimtes met hoge plafonds, de ruimtes in het pand variëren van 100m2 tot wel 200m2.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Beeldhouw Service Centrum Tilburg

Beeldhouw Service Centrum Tilburg

Beeldende kunst en drie dimensionale vormgeving
Petra Jacobs

Petra Jacobs

Beeldend kunstenaar