Jofke

Gershwin - Ruimte 2

Jofke

Dit is Jofke

Zolang ik me het kan herinneren verken ik emoties en de ruimte buiten het waarneembare.  Ik geloof dat ons lichaam en onze intuïtie het primair middel zijn om onszelf en de wereld waarin we leven te leren begrijpen. Het is goed om hier zo nu en dan bewust van te zijn en te onderzoeken wat ons beweegt. We hebben een leven lang de tijd om hiermee te oefenen en kunst is daar een mooi middel voor. Ik doe dit omdat ik niet anders kan. Het is mijn missie, de reden van mijn bestaan en mijn drijfveer voor de verbeelding van de thema’s die me bezighouden.

Al sinds mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming zoek ik naar een verbeelding van de geest van de mens, als een onzichtbare en ontastbare aanwezigheid. Het was 1995, ik was 17 jaar oud toen ik begon aan de opleiding tweedimensionale vormgeving autonoom en in die tijd had ik een relatie met een blinde jongeman. Ondertussen help ik mijn blinde en slechtziende cursisten hun onzichtbare belevingswereld omzetten in een tastbaar werkstuk. Wie anders kunnen dat beter dan zij?! Zij inspireren mij op het gebied van multi-zintuiglijke waarneming en dat deel ik graag weer met anderen.

Telkens op een onverwacht moment vallen de puzzelstukjes steeds weer op hun plek voor mij. Onderweg ontwikkel ik kunstwerken, boeken, methoden, projecten, exposities en ontstaan er mooie samenwerkingen en ontmoetingen. Momenteel werk ik in een groot atelier van Stichting Ateliers Tilburg aan de Gershwinstraat. Hier heb ik de ruimte om aan alles te werken wat ik in de jaren heb opgebouwd en om mijn passie te delen met belangstellenden. 

Jofke

Professie
Beeldend kunstenaar
Website
www.jofke.nl
Telefoon
06 39 82 62 86

Volg Jofke

"Ik wil het onzichtbare voelbaar maken en het voelbare zichtbaar."

Over deze locatie

Atelier Gershwin

🚧 Dé plek voor vakmanschap 🚧

Locatie Gershwin is de plek voor de ambachtsman of -vrouw met het grovere werk. Hakken, zagen, boren, schaven en brons gieten - hier kan en mag het allemaal!

De locatie kenmerkt zich door de grote ruimtes met brullende machines, de ruimtes in het pand variëren van 100m2 tot wel 200m2.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Petra Jacobs

Petra Jacobs

Beeldend kunstenaar