Michiel Corten

NS16 - Ruimte 18

Michiel Corten

Dit is Michiel Corten

Ik ben Michiel Corten, grafisch ontwerper en kunstenaar. Sinds 2006 werk ik vanuit NS16 onder de naam Studio Cortex (en tot 2019 als Bruut ontwerp). 

Met mijn opdrachtgevers zoek ik naar de ultieme vorm om hun verhaal of boodschap zichtbaar en tastbaar te maken. Ik ben multimedia ontwerper en dat betekent dat het werk dat ik maak echt van alles kan zijn. Zo ontwerp ik logo’s en huisstijlen maar ook boeken, tijdschriften, verpakkingen, websites en banners. Daarnaast maak ik autonoom grafisch werk, initieer ik samenwerkingsprojecten en organiseer ik exposities bij NS16.

In NS16, waar ik al 15 jaar zit, heb ik een atelier waarin ik enerzijds mijn grafische werk kan doen maar (letterlijk) aan de andere kant kan schilderen. Juist de combinatie tussen digitaal en analoog en de afwisseling vind ik leuk. 

In mijn maakproces voor mijn autonome werk speelt toeval een grote rol. Er ontstaan zo dingen die je vooraf niet kon bedenken. Dingen die een ander misschien zou zien als mislukt zijn voor mij meestal het startpunt waar vanuit ik verder werk. Ik probeer toeval tijdens het maken dus als het ware te regisseren/sturen en letterlijk te kaderen op een doek of paneel vanuit mijn expertise als ontwerper. 

voor mijn autonome werk:
www.michielcorten.com
www.instagram.com/michielcortex/

Michiel Corten

Professie
Multimedia design
Telefoon
06 29 22 84 05

Volg Michiel Corten

"Dingen die een ander misschien zou zien als mislukt zijn voor mij meestal het startpunt waar vanuit ik verder werk"

Over deze locatie

Atelier NS16

🚂 In de levendige spoorzone 🚂

NS16 is een atelier-complex voor kunstenaars en creatieve ondernemers in het hart van Tilburg, waar jonge kunstenaars en vormgevers met een grote diversiteit aan disciplines onder één koepel hun beroep uitoefenen.

Naast 14 ateliers beschikt NS16 over een publieksruimte die ingezet kan worden voor diverse culturele activiteiten en exposities. 

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Spread Motion Design

Spread Motion Design

Video, film & animatie
Annette Paulsen

Annette Paulsen

Beeldend kunstenaar