Annette Paulsen

NS16 - Ruimte 19

Annette Paulsen

Dit is Annette Paulsen

Ik ben 1968 in Hamburg (DE) geboren. Daar heb ik in 1998 mijn studie als illustrator/graficus afgerond, later - in 2019 - ben ik in Tilburg als Master Kunsteducatie afgestudeerd. Ik ben beeldend kunstenaar, printer, vormgever, illustrator en geef workshops. Ik exposeer in binnen- en buitenland, ik ageer in en bouw verder aan mijn internationale netwerk.

Vanaf 2008 woon ik in Tilburg en sinds 2010 werk ik in NS16. Begin 2020 hebben Janine Hendriks, Vera Meulendijks, Rozemarijn Oudejans en ik de mogelijkheden van onze ateliers gecombineerd. We hebben een prachtig grafisch atelier met diverse ambachtelijk druktechnieken gerealiseerd. Hier kan ik gebruik maken van zowel zeefdruk alsook riso-, diep- en hoogdruk. Elkaar steunend en versterkend door kennis en expertise, werken we tussen oud en nieuw, analoog en digitaal. Ik werk hier als grafisch ontwerper, maak vrij drukwerk en geef cursussen.

Onderzoek, werkproces en experiment zijn leidend binnen mijn artistieke ontwikkeling. Ik experimenteer graag met verschillende technieken en materialen. In mijn werk is tastbaarheid en kleur van groot belang. Werken met je handen, het ritme van het maken, de werkstappen die cognitieve processen beïnvloeden, het kijken, bezien en dan toch alles weer anders aanvliegen, is wat mij aandrijft. Voor mij is grafiek de ideale techniek en de drukwerkplaats de ideale omgeving hiervoor.

Annette Paulsen

Professie
Beeldend kunstenaar
Telefoon
06 11 86 03 01

Volg Annette Paulsen

"Einfach mal machen, könnte ja gut werden."

Over deze locatie

Atelier NS16

🚂 In de levendige spoorzone 🚂

NS16 is een atelier-complex voor kunstenaars en creatieve ondernemers in het hart van Tilburg, waar jonge kunstenaars en vormgevers met een grote diversiteit aan disciplines onder één koepel hun beroep uitoefenen.

Naast 14 ateliers beschikt NS16 over een publieksruimte die ingezet kan worden voor diverse culturele activiteiten en exposities. 

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Spread Motion Design

Spread Motion Design

Video, film & animatie
Michiel Corten

Michiel Corten

Multimedia design