Heleen van Outheusden

Pastorie - Ruimte 14

Heleen van Outheusden

Dit is Heleen van Outheusden

Mijn naam is Heleen (1988), een fotografe en mama uit Tilburg. Op vijf minuten fietsen deel ik een fotoatelier met twee andere fotografen in de oude Pastorie naast de Heuvelkerk. Dit is een prachtig pand uit ongeveer 1700 met een nog prachtigere binnentuin. De perfecte plek voor mooie foto's. Onze ruimte beschikt over een donkere badkamer, waar we zelf foto's kunnen ontwikkelen. Mijn passie is namelijk analoge fotografie.

Fotograferen met analoge camera's deed ik al als klein meisje, ooit begonnen met een roze glitter Barbie camera. Ik vond het altijd spannend en een feestje om te zien wat er van de foto's was geworden. Dit ben ik altijd blijven doen.

Ik houd van analoge fotografie omdat het een authentieke en pure manier is om mensen vast te leggen. Ik probeer de emoties, de persoonlijkheid en de schoonheid in mijn lens te vangen en te vereeuwigen. Dit kan een zwangere vrouw zijn, een gezin, maar ook een creatief portret met dubbele belichting vind ik fantastisch om vast te leggen.

Heleen van Outheusden

Professie
(Analoge) fotografie

Volg Heleen van Outheusden

"Op een pure en artistieke manier de tijd laten bevriezen door middel van analoge fotografie"

Over deze locatie

Atelier Pastorie

In dit Rijksmonument op de Heuvel vind je 10 atelierruimtes. Het pand ligt naast de St. Josefkerk (of Heuvelse kerk) en is zo een perfecte etalageplek zijn voor kunstenaars. 

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Karin van de Laar

Karin van de Laar

Fotografie
Maria Ernst

Maria Ernst

Beeldende kunst en illustratie