Celebrating Suriname door Studio Bangana en Blauwsel

2 mei 2024 door

Op 24 mei transformeert de Nachtzuster in een levendige viering van Surinaamse cultuur tijdens “Celebrating Suriname”. Studio Bangana en Blauwsel brengen een mix van Surinaamse acts en heerlijk eten naar Tilburg. Met de gevestigde act Sweet Masters en jonge talenten zoals Lawson, Gilly en Charwinoa.

Programma highlights:

  • Live muziek: Geniet van zowel traditionele Surinaamse muziek als moderne performances door op komende artiesten met roots in Suriname. De avond belooft een showcase te worden van zowel klassieke ritmes als hedendaagse beats.
  • Culinair feest: Een Surinaams feest is niet compleet zonder lekker eten. Kom genieten van schaafijs van Domme Kar en eten door Marjorie (@cookin_good_food)
  • Culturele beleving: Ervaar een echt Surinaams feestje in een modern jasje.

Yannick Wirjosentono (Blauwsel): “Met ‘Celebrating Suriname’ hopen we een brug te slaan tussen de traditionele vieringen van onze ouders en de hedendaagse feesten zoals we die hier in Nederland gewend zijn. We willen meer verbinding creëren tussen jongeren met Surinaamse roots en onze stad, Tilburg. De rijke Surinaamse cultuur verdient het om volop gevierd te worden, vooral omdat we merken dat de betrokkenheid onder jongeren om uiteenlopende redenen is verwaterd. Dit evenement is een prachtige kans om onze mooie cultuur samen te vieren!

Entree is gratis!
Vanaf 17:00u is iedereen van harte welkom. Voor meer informatie over het evenement en om je aan te melden, bezoek je de website van De Nachtzuster (www.denachtzuster.nu). Ook kun je het Instagram-account @blauw.sel bezoeken voor updates.

Contactpersoon: Sidney Marte – sidneydmarte@gmail.com – 0616459764

Bekijk ook deze berichten

👀🟡🖼️ A Joy Forever @ Luycks Gallery🖼️🟡👀

Zoek jij nog een cultureel uitstapje voor in de kerstvakantie? Breng een bezoekje aan A Joy Forever.Met wel 26 deelnemende kunstenaars, waaronder een aantal van onze huurders! De expositie loopt van zaterdag 19 december t/m zondag 17 januari 2021. I.v.m. Covid-19 dient u zich in alle gevallen van te voren aan te melden. Dit kan…

Bekijk

🔓⚡LOCKDOWN LIBI⚡🔓/ Urban culture programma voor jongeren tijdens de lockdown

Onder de titel ‘Lockdown Libi’ streamen we deze kerstvakantie een gevarieerd online programma, live vanuit Carré; maak samen met de Pieterboys homemade kimchi🍯, denk mee over een nieuwe makers hotspot in Tilburg 🔥 of laat je nieuwe track horen aan de mannen van Studio Bangana🎵. Tijdens deze online sessies komen we samen om, ook tijdens…

Bekijk

Residentie Allemans🎋

❌ Let op: Deze oproep is reeds gesloten. Houd onze website en socials in de gaten voor updates m.b.t. de residentie en residenten. Kunstenaar gezocht voor een werkperiode van vier maanden bij Allemans. Ateliers Tilburg zet haar netwerk graag in om kunstenaars een podium te geven, maar ook om mooie werkruimtes op bijzondere plekken beschikbaar…

Bekijk