Stadsgesprek | Ruimte voor Makers in Tilburg op 10 mei in Club Smederij🌆

26 april 2023 door

Creatieve hubs, ateliers en werkplaatsen voor kunstenaars zijn belangrijk voor de leefbaarheid in Tilburg. Toch hebben makers moeite om zich op een vaste plek te vestigen en om geschikte ruimte te vinden die past bij hun discipline. Waar kunnen gemeente, vastgoedsector, projectontwikkelaar en de maker elkaar vinden? Wat is er nodig voor een permanente vestiging? Welke investeringen kunnen er gedaan worden? En hoe dragen deze plekken bij aan de stad Tilburg?

Programma
Deze avond richten we ons volledig op het vraagstuk rondom duurzame huisvesting voor makers van de stad met het oog op gebiedsontwikkeling. We faciliteren een interactief gesprek tussen de makers van de stad en de betrokken partners op het gebied van vastgoed (beheer en ontwikkeling), gemeente, ontwikkelaars, investeerders, woningbouw.

We gaan onder andere nader in op:

 • het inzichtelijk en bespreekbaar maken van de toegevoegde waarde van de aanwezigheid van makers en creatief
  ondernemers in gebouwen, wijken, gebieden
 • de problemen die makers ondervinden, doordat de huisvesting vaak tijdelijk is
 • de mogelijkheid om makers permanente huisvesting te bieden, passend in hun gebruikerseisen

Het doel van de avond is om de behoefte van de makers zichtbaar te maken en problemen in kaart te brengen. Om inspiratie te bieden aan betrokken partners in de stad voor het creëren van permanente plekken voor makers. En de gemeente Tilburg te inspireren voor het nieuwe cultuurbeleid 2025-2028.

In gesprek met:

 • Makers uit Tilburg
 • Marcelle Hendrickx – wethouder cultuur
 • Floor Westerburgen – directeur Stichting Ateliers Tilburg
 • Alexander Ramselaar – adviseur financiën vastgoed en cultuur
 • Niels Albers – kunstenaar en initiatiefnemer Square28
 • Marjolein Landman – kunstenaar en initiatiefnemer Superblaaw
 • Paul van der Weegen – vastgoedontwikkeling en beleggingen Van der Weegen

Wat: Stadsgesprek | Ruimte voor Makers in Tilburg
Waar: Club Smederij (Tilburg, Burgemeester Brokxlaan 882)
Wanneer: woensdag 10 mei om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Kosten: Gratis, bestel je tickets hier.

Bekijk ook deze berichten

Ateliers Tilburg en Jan van Besouw slaan handen ineen 🤝

De oefenruimtes voor podiumkunsten Jan van Besouw op website Ateliers Tilburg. Muzikanten en theatermakers vinden begin juni zes oefenruimtes van Cultureel Centrum Jan van Besouw op de website van Ateliers Tilburg. Hiermee breidt de Tilburgse atelierorganisatie haar aanbod op het gebied van podiumkunsten uit. De Rockacademie en performance opleiding in Tilburg zorgen jaarlijks voor een…

Bekijk

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk

Aanmelden KUNSTSCENE: Open studio’s & ateliers💥

Oproep aan alle huurders van Stichting Ateliers Tilburg Dit jaar organiseren we graag samen met jullie een tweede editie van Kunstscene! En daar hebben we superveel zin in. Een weekend dat in het teken staat van de Tilburgse Kunstscene, jullie dus. Twee knallers van dagen om kunst te zien en te laten zien. Aan publiek, partners, de…

Bekijk