Tilburgse kunstenaars delen hun vakmanschap door middel van workshops en cursussen 🎨

1 september 2023 door

Veertien kunstenaars presenteren 14 september hun workshop- en cursusprogramma aan publiek met een cursusmarkt. Door middel van mini- exposities en workshops tonen zij het aanbod uit verschillende disciplines zoals: schilderen, tekenen, werken met textiel, keramiek en grafisch drukwerk. Het event wordt gehouden in een atelierpand van Stichting Ateliers Tilburg.

In atelierpand Goretti vind je makers die werken met uiteenlopende disciplines, maar educatie voert hier duidelijk de boventoon. Naast twee leslokalen en een keramieklokaal, geeft De Nieuwste School hier haar beeldende lessen en in meer dan de helft van de atelierruimtes worden workshops aangeboden.

De cursusmarkt is een initiatief van Kaat Zeedijk, Paulien Hopmans en Riette Sommerdijk. Op deze manier brengen zij het Tilburgse aanbod samen en maakt publiek gemakkelijk kennis met het uitgebreide aanbod van de kunstenaars. Begin september start voor velen het nieuwe cursusseizoen, daarom is de nazomer een perfecte timing om dit educatieve aanbod te tonen.

Wilhelminapark 54 is 14 september geopend voor alle belangstellenden tussen 17 en 22 uur. Via de instagram: @workshopstilburg wordt het programma regelmatige geüpdatet. Het aanbod is zeer divers en iedereen is van harte welkom om kennis te maken met:

Rozemarijn Oudejans – Studio Zeedauw: ambachtelijk drukwerk (letterpress en lino)
Kaat Zeedijk – Tuftlokaal: tuften
Riëtte Sommerijk – Riëtte geeft Vorm: tekenen met de naaimachine
Tiffany Schepers – monoprint en stop-motion techniek
Gisela Bonnemaijer – Jeetjedesign: maak je eigen bloementegel
Leonie van Wijk -tekenlessen
Paulien Hopmans – Studio Hop: leren tassen maken
Paul van Dongen – tekenlessen
Twan Hendriks – keramiek (project Parkinson grasveld)
Elly Veelenturf – plastische vormgeving
Inge Janssens – schildertechnieken
Larissa Schepers – weven/breien of borduren met kralen
Cynthia in ‘t Zandt – Zandt en klei: keramiek workshops
Carin de Kok – keramiek

Bekijk ook deze berichten

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk

💻💐Splinternieuwe flexplek op locatie Carré!💐💻

Stichting Ateliers Tilburg opent een spiksplinternieuwe flexwerkplek in Carré. Speciaal voor alle (stille) desk-toppers, ontwerpers, architecten, kunstenaars en alleskunners. Met een voordelig maandelijks abonnement (4x p/m = €60, 12x p/m = 150€) vind je hier een vaste werkplek. Perfect om low-key met anderen aan het werk te gaan, maar ook om 17.00 de deur dicht te kunnen…

Bekijk

Straat op Tilt x Ateliers Tilburg🖌️💕

Tilt, Tilburgs literaire platform, staat na een reorganisatie te trappelen om literatuur, verhalen en ontmoetingen weer in het Tilburgse te brengen. En wanneer beter te beginnen dan tijdens de Boekenweek? Op 9 maart is er een alternatief Boekenbal -het Beukenbal- in de Kraakkelder van De Nieuwe Vorst en op 18 maart brengt Tilt verhalen letterlijk…

Bekijk