Zes kunstenaars veroveren leegstand met kunst 💛

5 juni 2023 door

Vanaf 1 juni is er iedere maand een andere kunstenaar aan het werk in het leegstaande pand aan Stadhuisplein 327. Deze zes kunstenaars zijn uitgenodigd om tot november dit jaar te werken in de binnenstad: Rick van Strien, Veerle Melis, Bianca Co, Marit Biemans, Puk van de Wouw en Iris Papenborg.

Vorige maand deed Stichting Ateliers Tilburg een oproep aan Brabantse kunstenaars om een plan in te dienen voor deze ‘white cube’ in de binnenstad. Beeldend kunstenaars Koen Delaere en Ema Vanekova maakten samen met de stichting een selectie.

De kunstenaars zullen niet alleen werk maken, ook zoeken zij interactie met het winkelend publiek of de locatie an sich. Zo zal Rick van Strien, wie 1 juni al van start gaat, het gesprek aangaan over kleur en de stad Tilburg. In juli bouwt Veerle Melis een droomhuis van papier en in augustus gaat Bianco Co werken met afval wat ze vind in de winkelstraten. Vanaf september slaan Marit Biemans, Puk van de Wouw en Iris Papenborg de handen ineen om als collectief te werk te gaan. In de maand november wordt het werk van al deze residenten samen getoond in een overzichtstentoonstelling.

Er worden daarnaast diverse publieksmomenten georganiseerd. De aankondigingen en exacte data vind je op de website en de socials van Ateliers Tilburg. Bij deze ook een uitnodiging om binnen te wandelen wanneer de deuren openstaan.

Deze AIR is zichtbaar van juni tot en met november en is een initiatief van Stichting Ateliers Tilburg. Ateliers Tilburg biedt ruimte aan makers. Dat doen zij door het beheren van 250 atelierruimtes in de stad. Daarnaast bouwen zij graag mee aan een sterke community in de Tilburgse kunstscene.

foto: ‘untitled’ door Veerle Melis

Bekijk ook deze berichten

📸 Humans of Carré 📸

‘Wie is van onschatbare waarde voor Carré?’ Dit vroegen we aan de ruim 100 huurders van dit pand, want wie kan hier beter over oordelen dan zijzelf? Maak kennis met de ‘Humans of Carré’. Tien pioniers die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit pand – de eerste broedplaats van Ateliers Tilburg. Denk aan de eerste krakers,…

Bekijk

⚡🌿 Raamexpo Armhoefse Akkers 27 februari tot 11 maart 🌿⚡

Acht leerlingen van De Nieuwste School organiseren expositie met werk van kunstenaars Ateliers Tilburg. Acht enthousiaste leerlingen uit 4 mavo van De Nieuwste School organiseren een raamexpo in de J.P. Coenstraat en De Werf. Jules, Luka, Nikki, Anouk, Berber, Nikki, Indi en Isa doen dit in het kader van een Challenge waarbij ze uitgedaagd worden…

Bekijk

Ateliers Tilburg en Jan van Besouw slaan handen ineen 🤝

De oefenruimtes voor podiumkunsten Jan van Besouw op website Ateliers Tilburg. Muzikanten en theatermakers vinden begin juni zes oefenruimtes van Cultureel Centrum Jan van Besouw op de website van Ateliers Tilburg. Hiermee breidt de Tilburgse atelierorganisatie haar aanbod op het gebied van podiumkunsten uit. De Rockacademie en performance opleiding in Tilburg zorgen jaarlijks voor een…

Bekijk