Open call: Voorbijgangers

2 oktober 2024 door

‘Voorbijgangers’ zoekt jou: startende kunstenaars die een plek zoeken om hun werk te tonen in de openbare ruimte. Ben je een Tilburgse jonge maker en lijkt de weg naar een museum of een galerie nog ver weg? Meld je dan aan voor dit project vóór 1 november.

‘Voorbijgangers’ opent de deur om werk te tonen in de openbare ruimte. Dit eerste metershoge frame is het startschot van een reeks tentoonstellingen van jonge Tilburgse makers in de openbare ruimte, ter verwondering van de voorbijgangers. Bovendien draagt het bij aan de uitstraling van het museumkwartier.

Margo van de Pas, initiatiefnemer van ‘Voorbijgangers’, opende het frame dit jaar op 20 juni met haar fotografieproject ‘De leegte van Afstand’. In november vult Margo het frame nogmaals met eigen werk en draagt daarna het stokje over aan een nieuwe maker. Zij zal jou dan ook begeleiden in dit traject.

Wat krijg je?

  • Een frame voor een heel jaar waarin je twee werken mag tonen, verdeeld over het jaar. Het frame heeft een afmeting van 4 bij 3 meter en mag vrij ingevuld worden. Dat betekent dat fotografie, textiel, schilderkunst, digitale kunst, projectie etc. allemaal mogelijk is. De Gruyter (aan de overkant van het frame) biedt ruimte voor een ondersteunend beeld.
  • Per werk krijg je een vergoeding van 1000 euro (excl. btw). In dit bedrag zitten zowel productiekosten als een makersfee.

Wat vragen we?

  • Je woont in Tilburg
  • Je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Je hebt een up-to-date portfolio met recent werk en een artist-statement.
  • Je kunt motiveren waarom je vindt dat jouw werk hier een plek verdient.

Vul dan vóór 1 november dit formulier in: klik hier. Uiteindelijk wordt jouw inzending beoordeeld door een commissie samengesteld uit wijkregisseur en mensen uit de kunst- cultuur sector uit Tilburg.

Bekijk ook deze berichten

Atelierwoningen voor jonge makers in Tilburg Noord

WonenBreburg en Stichting Ateliers Tilburg slaan handen ineen In samenwerking met Stichting Ateliers Tilburg biedt WonenBreburg vier fraaie, zelfstandige woonunits aan de rand van het Ypelaerpark in Tilburg Noord aan. Een unieke kans voor beginnend kunstenaars die een artistieke en sociale bijdrage willen leveren aan de wijk Tilburg Noord. De atelierwoningen worden voor een lage…

Bekijk

✉️ Professionaliseringsslag Ateliers Tilburg ✉️

Naar aanleiding van het artikel in het Brabants Dagblad van 17 september 2022 is onze reactie als volgt: De afgelopen drie jaar zijn voor Ateliers Tilburg succesvol. Alle beschikbare 260 ateliers zijn verhuurd, waarbij een fors aantal gehuurd door jonge kunstenaars. Er zijn tal van nieuwe initiatieven genomen om kunst onder de aandacht te brengen,…

Bekijk

💬 Pop Up Talent Talk #2 💬

Op 14 oktober geven drie makers tijdens een interview een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt. De Talent Talks avonden zijn een concept van en een samenwerking met Pop Up Cinema uit Tilburg, de interviews worden verzorgd door Meike van Zandvoort. Ze zijn onderdeel…

Bekijk