Studio Vanderlane

Dröge - Ruimte 13

Studio Vanderlane

Dit is Studio Vanderlane

Ik ben Danny van der Laan van Studio Vanderlane en ben experience designer en interdisciplinair beeldend kunstenaar met een grote liefde voor VR/AR en het onderzoeken en ontwikkelen van leeromgevingen. Daarnaast ben ik muzikant en songwriter en heb ik altijd in bands gespeeld

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Master Kunsteducatie in Tilburg en ben ik verliefd geworden op Tilburg. Ik woonde in Breda en heb eerst een atelier in Tilburg gehuurd om in de vibe te blijven en een jaar later heb ik mij uiteindelijk hier ook gevestigd. De afgelopen jaren heb ik veel innovatieve educatieve programma's en projecten ontwikkeld en geleidt voor diverse onderwijsinstellingen en musea. Met als rode draad co-creatie met studenten, ouderen en collega's die werkzaam zijn in andere disciplines zoals architectuur.

Sinds 2 jaar werk ik als part-time docent Creativity op SintLucas Eindhoven en sinds dit jaar ben ik coördinator van het Alumni programma van SintLucas breed waar ik kan voortbouwen op mijn eerdere werkervaringen in mijn beroepspraktijk. Ik werk als experience designer omdat ik door de invloed van de Master mijn interdisciplinaire kunstenaarschap een innovatieve draai wilde geven en ik merkte dat mijn passie voor en ervaring met innovatieve educatie en technieken zoals VR steeds meer verweven werd met mijn kunst, design en muziek. Tenminste dat liet ik gebeuren omdat alles elkaar versterkt en nieuwe perspectieven en interessante samenwerkingen biedt.

Studio Vanderlane

Professie
Experience designer
Telefoon

Volg Studio Vanderlane

"Studio Vanderlane ontwikkelt ervaringen, innovatieve programma's en projecten en co-creëert met academies, scholen, studenten, organisaties, bedrijven op de intersectie van experience design, kunst, educatie, muziek en VR/AR."

Over deze locatie

Atelier Dröge

✂️ Textielfabriek ✂️

Deze locatie is geschikt voor uiteenlopende disciplines: dans, muziek, beeldende kunst, maar uiteraard ook leer en textielbewerking. Voor iedere maker biedt deze plek iets bijzonders. Een gebouw met een rijke geschiedenis direct achter de het bruisende Textielmuseum.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

IFFI studio

IFFI studio

Digital design
Renée van Trier

Renée van Trier

Interdisciplinair kunstenaar