Maria van Ewijk

Dröge - Ruimte 16

Maria van Ewijk

Dit is Maria van Ewijk

Ik ben Maria van Ewijk, maker, onderzoeker en denker. Al van jongs af maak ik dingen, met textiel en met alles wat voorhanden is. Ik maakte poppenkleertjes en ontwierp mijn eigen outfit. Vanaf mijn tienerjaren schilder ik en ben ik meer gaan tekenen. Dit ben ik blijven doen. In 2013 maak ik mijn eerste grote installatie. Dit wordt voor mij een nieuwe manier van vorm geven aan mijn passie: mijn verhaal vertellen.

Met mijn werk wil ik de toeschouwer betrekken bij wat er in mij omgaat. Ik wil erkenning en herkenning geven, ontdekkingen laten doen en uitnodigen om een dialoog aan te gaan. Mijn betrokkenheid bij wat ik om mij heen waarneem is in mijn projecten de laatste jaren steeds meer zichtbaar, maar vooral voelbaar geworden. Op mijn website www.mariavanewijk.com is hierover meer te zien en te lezen.

Maria van Ewijk

Professie
Beeldend kunstenaar
Telefoon

Volg Maria van Ewijk

"Ik maak installaties, ruimtelijk werk, schilder, droom en denk; een organisch proces leidt naar het gewenste resultaat."

Over deze locatie

Atelier Dröge

✂️ Textielfabriek ✂️

Deze locatie is geschikt voor uiteenlopende disciplines: dans, muziek, beeldende kunst, maar uiteraard ook leer en textielbewerking. Voor iedere maker biedt deze plek iets bijzonders. Een gebouw met een rijke geschiedenis direct achter de het bruisende Textielmuseum.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

IFFI studio

IFFI studio

Digital design
Renée van Trier

Renée van Trier

Interdisciplinair kunstenaar