Renée van Trier

Dröge - Ruimte 2

Renée van Trier

Dit is Renée van Trier

Sinds 2004 ben ik werkzaam als interdisciplinair kunstenaar, diploma’s behaald op het Sint Lucas te Boxtel, St. Joost te Breda en het Sandberg Instituut in Amsterdam. Met het inzetten van herkenbare beeldtaal die gerelateerd is aan de huidige zeitgeist, verschaf ik de toeschouwer toegang naar binnen, gezien de ogen met name gericht zijn op de buitenwereld.

Met mijn kunst grijp ik door de opgesmukte lagen en filters heen waarmee we onszelf proberen te beschermen. Ongefilterd houdt ik de toeschouwer een spiegel voor, waarin vertrouwen, kwetsbaarheid en de spanning tussen imago en werkelijkheid centraal staan. Ik geef het publiek een ervaring mee die niet snel in de vergetelheid raakt, ze moeten iets hebben meegemaakt. Zie het als een interventie waarbij een omkering plaats vindt en de toeschouwer tot inkeer komt na dwaling. Steeds dichter bij de meest echte manier om aanwezig te zijn.

— Renauy Stacy Gallery
Dröge
Bisschop Bekkerslaan 263 a-b-c-d 5046 JZ Tilburg

Renée van Trier

Professie
Interdisciplinair kunstenaar

Volg Renée van Trier

"Het moet emotioneel zijn en er moet punk in zitten, zo omschrijft Van Trier zelf de constanten in haar werk"

Over deze locatie

Atelier Dröge

✂️ Textielfabriek ✂️

Deze locatie is geschikt voor uiteenlopende disciplines: dans, muziek, beeldende kunst, maar uiteraard ook leer en textielbewerking. Voor iedere maker biedt deze plek iets bijzonders. Een gebouw met een rijke geschiedenis direct achter de het bruisende Textielmuseum.

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

IFFI studio

IFFI studio

Digital design
Maria van Ewijk

Maria van Ewijk

Beeldend kunstenaar