Wobby

NS16 - Ruimte 14

Wobby

Dit is Wobby

Wobby.club is een platform voor makers die zich aan de rand begeven van diverse disciplines: illustratie, strip, beeldende kunst en literatuur. In 2015 startte Wobby.club als een kleinschalig initiatief om een tegendraads onafhankelijk magazine uit te geven: Wobby. Een uniek magazine met illustraties en autonoom werk, gedrukt op de Risograph duplicator, vanuit ons atelier in NS16. Wobby wordt internationaal verkocht, via onze webshop, aan abonnees en in winkels zoals Livius (Tilburg), Printroom (New York) en Tate Museum shop (Londen).

Ondertussen is dit kunstenaarsinitiatief uitgegroeid tot een organisatie met een wisselend team van medewerkers en vrijwilligers. Samen organiseren wij diverse activiteiten zoals workshops, exposities (o.a. in De Pont), radio/tv shows en evenementen. Hierdoor krijgen grafisch kunstenaars en schrijvers een platform en ruimte voor ontwikkeling en worden zij tegelijkertijd bekend bij een breder (inter)nationaal publiek.

Door onderscheidend en authentieke kunstenaars voor het voetlicht te brengen die in hun werk getuigen van een eigen wereldbeeld creëren we een platform waar de rafelranden van de vakgebieden elkaar raken. Wobby.club neemt een unieke plaats in door buiten de gebaande paden te treden, de grenzen op te zoeken en zich laagdrempelig te manifesteren.

Wobby

Professie
Kunstenaarsinitiatief
Telefoon

Volg Wobby

"Visueel geweld op z’n Tilburgs"

Over deze locatie

Atelier NS16

🚂 In de levendige spoorzone 🚂

NS16 is een atelier-complex voor kunstenaars en creatieve ondernemers in het hart van Tilburg, waar jonge kunstenaars en vormgevers met een grote diversiteit aan disciplines onder één koepel hun beroep uitoefenen.

Naast 14 ateliers beschikt NS16 over een publieksruimte die ingezet kan worden voor diverse culturele activiteiten en exposities. 

Bekijk locatie

Makers op deze locatie

Spread Motion Design

Spread Motion Design

Video, film & animatie
Michiel Corten

Michiel Corten

Multimedia design