Kunst in de gemeente Gilze en Rijen open voor alle kunstenaars uit Noord-Brabant

14 februari 2024 door

De zesde editie van het project Kunst in de gemeente Gilze en Rijen gaat van start. Kunstenaars uit heel Noord-Brabant mogen deelnemen en een kunstwerk of ontwerp voor de Wisselsokkel indienen. De winnende kunstenaar wint een mooi geldbedrag van €4000,-. Het kunstwerk zal vanaf september gedurende 24 maanden geëxposeerd worden op de wisselsokkel in park ‘t Mollebos in Gilze.

Tot en met 3 maart kunnen alle kunstenaars die woonachtig (of duurzaam werkzaam) zijn (geweest) in Noord-Brabant één of twee kunstwerken of ontwerpen aanmelden via info@kunstindegemeente.nl.

Vakjury en inwoners

Uit het aanbod maakt een jury, bestaande uit vier personen in eerste instantie een selectie. Voor de vijfde editie van Kunst in de Gemeente Gilze en Rijen bestaat de vakjury uit Saskia de Frel (textielkunstenaar, Molenschot), Jan de Jong (Neerlandicus, Gilze), Adriaan Seelen (beeldend kunstenaar, Rijen) en Gerry Peene (beeldend kunstenaar, Gilze).

Vervolgens kunnen de inwoners hier hun stem op uitbrengen. Aan de hand van die uitslag kiest de jury uit de drie meest gewaardeerde kunstwerken de winnaar. De winnaar mag, in tegenstelling tot de eerdere edities, zijn kunstwerk niet één, maar zelfs twee jaar lang presenteren op de betonnen sokkel van één bij één meter in park ’t Mollebos in Gilze.

Inzenden is mogelijk tot en met 3 maart.Uiteraard moet het werk wel aan een aantal vereisten voldoen. Alle informatie voor kunstenaars is te vinden op de website: https://kunstindegemeente.nl/wisselsokkel/gemeenten/gilze-en-rijen/

Verbindende kunst
Kunst in de gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. Stichting Kunstweek wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden. Enerzijds krijgt elk jaar een nieuwe kunstenaar de kans om een beeldhouwwerk te exposeren op een prominente plek in de gemeente. Anderzijds kan de lokale bevolking via een verkiezing zelf aangeven welk kunstwerk zij het mooiste vindt.

Bekijk ook deze berichten

🎇📒 Jaarverslag 2020 📒🎇

Met gepaste trots presenteren we jullie het jaarverslag in woord en beeld. 2020 was een jaar waarin we hebben gestroomlijnd, schoongemaakt en ontrafeld. Met als belangrijkste doel de organisatie weer gezond te krijgen en vaste grond onder de voeten te krijgen. En dat was nodig. In dit jaarverslag lees je de balans van het afgelopen…

Bekijk

Uitnodiging: Open Studio & Workshop door Veerle Melis

Als autodidactisch kunstenaar neemt Melis het fenomeen ‘leren door te doen’ erg letterlijk. Met een onderzoekende, analyserende houding focust ze zich op menselijke vindingrijkheid en op wat het betekent om te maken. Met dit onderzoek reageert ze onder andere op de aanhoudende woningcrisis, spirituele trends als manifesteren en een overvloed aan media over interieurs. Tijdens…

Bekijk

🌟🎙️ ‘In de ateliers’, de podcast 🎙️🌟

‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de muren van hun atelier. Vanaf 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online….

Bekijk