Allemans

ūüĆ≥ Een residentieplek in het groen ūüĆ≥

Een atelier tussen de ijsvogels en de knotwilgen bij Allemans in Moerenburg

Ateliers Tilburg en stichting Allemans slaan de handen ineen om kunstenaars een fijne werkperiode te bieden. Het past bij de intentie van Allemans om talenten die een extra kans verdienen een plek te bieden. Wij zetten ons netwerk graag in om kunstenaars op deze manier te koppelen aan stichting Allemans. En deze plek is een wel héél bijzondere aanvulling op ons aanbod.

Het gouden hart achter deze organisatie, Maartje Schel, toverde een vervallen schuur om in een oase van rust en creativiteit. Deze talentontwikkeling plek biedt niet alleen ruimte, maar ook verschillende faciliteiten, kennis en een hoop liefde! Allemans is er voor alle gepassioneerde Tilburgers die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken bij het realiseren van hun dromen. Voor nieuwkomers, schoolverlaters, startende ondernemers en buurtbewoners.

De residentie duurt telkens drie of vier maanden, gedurende de werkperiode is de locatie ook beschikbaar voor andere activiteiten en partners. Dat past bij de open en toegankelijke opvatting van de plek.

Iedere residentie wordt afgesloten met een publieksmoment, bijvoorbeeld in de vorm van een expositie of een workshop. Meer weten over Allemans? Check www.allemans.nl.

Ben jij benieuwd hoe de vorige residentie eruit zag? Bekijk hier een short doc over Studio JAHE tijdens hun werkperiode in Moerenburg.

Interesse in deze residentie?

Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • een beknopt projectplan waarin je kort aangeeft wat je wilt onderzoeken of wat je doel is van deze werkperiode (max. 200 woorden)
  • een artist statement (max. 200 woorden)
  • een korte motivatie waarom je denkt dat juist deze plek een bijdrage kan leveren aan jouw kunstenaarspraktijk (max. 150 woorden)
  • wensen voor mogelijke samenwerkingen met andere kunstenaars en culturele instellingen
  • portfolio met max. 8 foto‚Äôs, je CV en een link naar je website en/of socials

Eerdere residenten

Djenné Fila

Djenné Fila

Illustratie
Bekijk de maker

Abd Alkader Abd Alwahed

Beeldend kunstenaar
Bekijk website
Claudia den Boer

Claudia den Boer

Beeldend kunstenaar en fotograaf
Bekijk de maker

Studio Jahe

Ambacht houtsnijden
Bekijk website