Allemans

ūüĆ≥ Een residentieplek in het groen ūüĆ≥

Een atelier tussen de ijsvogels en de knotwilgen bij Allemans in Moerenburg

Ateliers Tilburg en stichting Allemans slaan de handen ineen om kunstenaars een fijne werkperiode te bieden. Het past bij de intentie van Allemans om talenten die een extra kans verdienen een plek te bieden. Wij zetten ons netwerk graag in om kunstenaars op deze manier te koppelen aan stichting Allemans. En deze plek is een wel héél bijzondere aanvulling op ons aanbod.

Het gouden hart achter deze organisatie, Maartje Schel, toverde een vervallen schuur om in een oase van rust en creativiteit. Deze talentontwikkeling plek biedt niet alleen ruimte, maar ook verschillende faciliteiten, kennis en een hoop liefde! Allemans is er voor alle gepassioneerde Tilburgers die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken bij het realiseren van hun dromen. Voor nieuwkomers, schoolverlaters, startende ondernemers en buurtbewoners.

De residentie duurt telkens drie maanden, gedurende de werkperiode is de locatie ook beschikbaar voor andere activiteiten en partners. Dat past bij de open en toegankelijke opvatting van de plek.

Iedere residentie wordt afgesloten met een publieksmoment, bijvoorbeeld in de vorm van een expositie of een workshop. Meer weten over Allemans? Check www.allemans.nl. 

Momenteel kun je je niet aanmelden voor deze residentie. Houd onze kanalen in de gaten voor een nieuwe open call. 

 

Huidige resident:

Claudia den Boer

Claudia den Boer

In 2016 verscheen haar eerste project en fotoboek Anchors, waarin Den Boer laat zien dat stilte iets anders is dan leegte. In het voorjaar 2020 maakte ze in opdracht van Gemeente Tilburg een 108 meter lang werk in de openbare ruimte van de Spoorzone, naast de LocHal. In het najaar van 2020 verscheen haar tweede project en fotoboek To pick a stone, waarin ze verder experimenteert met de gefotografeerde objecten en plekken, op zoek naar een diepere verbinding met de aarde. To pick up a stone werd o.a. als solotentoonstelling getoond bij SEA Foundation in Tilburg, waarvoor FOAM curator en kunsthistorica Mirjam Kooiman het essay ‚ÄėBilderatlas‚Äô schreef, online gepubliceerd door Mister Motley.

In 2022 maakte Claudia in samenwerking met Textiellab voor het eerst een textielwerk. In 2023 begint ze aan haar nieuwe en derde persoonlijke project tijdens haar residentie bij Stichting Allemans in samenwerking met Stichting Ateliers.

Claudia den Boer studeerde in 2008 af aan de kunstacademie AKV|St. Joost op de afdeling fotografie. Ze werkt aan persoonlijke projecten, maakt boeken, exposeert haar werk in binnen- en buitenland en heeft samengewerkt in multidisciplinaire projecten met onder andere architecten en in de podiumkunsten. Daarnaast werkt ze in opdracht en geeft ze les. Voor haar complete CV en meer werk van Claudia, neem een kijkje op haar website.

Claudia den Boer

Professie
Beeldend kunstenaar en fotograaf
Telefoon

Volg Claudia den Boer

"Fotografie is voor mij een manier om verstilling en verbinding te zoeken."

Eerdere residenten

Djenné Fila

Djenné Fila

Illustratie
Bekijk de maker

Abd Alkader Abd Alwahed

Beeldend kunstenaar
Bekijk website