Allemans

ūüĆ≥ Een residentieplek in het groen ūüĆ≥

Een atelier tussen de ijsvogels en de knotwilgen bij Allemans in Moerenburg

Ateliers Tilburg en stichting Allemans slaan de handen ineen om kunstenaars een fijne werkperiode te bieden. Het past bij de intentie van Allemans om talenten die een extra kans verdienen een plek te bieden. Wij zetten ons netwerk graag in om kunstenaars op deze manier te koppelen aan stichting Allemans. En deze plek is een wel héél bijzondere aanvulling op ons aanbod.

Het gouden hart achter deze organisatie, Maartje Schel, toverde een vervallen schuur om in een oase van rust en creativiteit. Deze talentontwikkeling plek biedt niet alleen ruimte, maar ook verschillende faciliteiten, kennis en een hoop liefde! Allemans is er voor alle gepassioneerde Tilburgers die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken bij het realiseren van hun dromen. Voor nieuwkomers, schoolverlaters, startende ondernemers en buurtbewoners.

De residentie duurt telkens drie maanden, gedurende de werkperiode is de locatie ook beschikbaar voor andere activiteiten en partners. Dat past bij de open en toegankelijke opvatting van de plek.

Iedere residentie wordt afgesloten met een publieksmoment, bijvoorbeeld in de vorm van een expositie of een workshop. Meer weten over Allemans? Check www.allemans.nl. 

Momenteel kun je je niet aanmelden voor deze residentie. Houd onze kanalen in de gaten voor een nieuwe open call. 

 

Huidige resident: Studio Jahe

Over

Studio Jahe is een studio waar passie voor kunst, design, ambacht en cultuur samensmelt. Zij onderzoeken ambachten die onze voorouders gebruikten en geworteld zijn in onze cultuur. De focus ligt voor Jahe met name op het bewerken van vers hout en ambachtelijk meubel stofferen. In het proces vragen zich af: waar komen deze voorwerpen eigenlijk vandaan? Hoe zijn deze ontworpen en met welk doel?

Studio Jahe streeft ernaar om oeroud vakmanschap te behouden en te integreren in hedendaagse ontwerpen. Tijdens hun residentie in Allemans onderzoeken zij hoe het verleden en heden samen kunnen komen om zo de toekomst vorm te geven.

Studio Jahe

Professie
Ambacht
Telefoon

Volg Studio Jahe

"Studio Jahe is een studio waar passie voor kunst, design, ambacht en cultuur samensmelt."

Eerdere residenten

Djenné Fila

Djenné Fila

Illustratie
Bekijk de maker

Abd Alkader Abd Alwahed

Beeldend kunstenaar
Bekijk website
Claudia den Boer

Claudia den Boer

Beeldend kunstenaar en fotograaf
Bekijk de maker